Együtt ünnepeltük az Óváros Piac születésnapját!

Pekedli-féle terülj-terülj asztalkám, fergeteges vásári forgatag, közel félszáz helyi termelő finomságai és csodás portékái várták az érdeklődőket az október 30-án megrendezett jubileumi Óváros Piac eseményen. Aki lemaradt, sajnálhatja, de most hétvégén is részese lehet a piac-érzésnek, ahol ezúttal bográcsos főzőverseny is várja a vendégeket!

Még az időjárás is velünk ünnepelt: a vasárnapi őszi napsütés is hozzájárult az ünnepi Piacnap fantasztikus hangulatához. A Wine & Vinyl muzsikája kényeztette a füleket, miközben megkóstolhattuk a Bivstro páratlan bivalykolbászait, és akibe még fért, az ünnephez illő desszertként a Füge Udvar meggyes pitéjét fogyaszthatta… 

Az Óváros téri piac hagyományát ezentúl a Pekedli tulajdonosai is segítenek továbbépíteni: Juhász Péter és Kis Nóra, a helyi szatócsbolt lelkes vezetői a piacot is érezhetően a jó gazda gondosságával dédelgetik. Volt itt minden, mi szem-szájnak ingere! A temérdek szervezőmunka gyümölcsét minden ide látogató élvezhette: a közel félszáz helyi termelő kincsei sokak örömére szolgáltak. Becslések szerint a mostani piacnapon minden korábbi látogatószámot meghaladó érdeklődés övezte az eseményeket, ezernél is többen voltak kíváncsiak a programokra a piac négyórás nyitvatartása alatt. 

A Pekedli jó példával jár elöl, a sikert jótékony célra is felhasználták, hiszen a becsületkasszás tombolán több mint 80 ezer forintot sikerült összegyűjteniük, melyet már át is adtak a Kozmutza Flóra Alapítvány részére. A szervezők ezúton is köszönetüket fejezik ki az adományokért a piac látogatóinak! Az adománygyűjtésben segédkeztek a Ragyogók önkéntescsapat is, akikhez Te is csatlakozhatsz, így egyike lehetsz akár a megnyitón közreműködő százfős kiválasztottaknak!

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program jó szívvel támogatta a Piac újraéledését, és ezen ünnepi alkalommal egy vezetett sétát szerveztünk a VEB VELED programsorozat keretében, ahol több mint 30 érdeklődőnek Fülöp Júlia idegenvezetése mellett mutathattuk meg az Utcaképfejlesztési projekt eredményeit, a felújított házak históriáját. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program egyik legsikeresebb kezdeményezése ez a fejlesztési projekt, ami élhetőbb mindennapokat teremtett Veszprémben. A nem mindennapi séta résztvevői a Papírkutyától indultak, elfogyasztottak egy finom kávét a KUNSZT!-ban, megszemlélték a regionális dizájntermékeket, csemegéztek a Füge vegán sütijeiből és megkóstolták a régiós finomságokat a Pekedliben… A séta a szülinapos Piacon zárult, ahol Tungli Péter, az EKF gasztronómia és borászati projekt koordinátora várta a sétálókat további válogatott finomságokkal.  És akinek még futotta az idejéből, a Papírkutya esti koncertjén zárta ezt a kulináris kalandozásként is felfogható szombati élménynapot. 

Kedvcsinálóként a november 6-i Óváros téri piacozáshoz tekintsd meg képgalériánkat, majd légy részese az őszi hangulatot felpezsdítő piaci élményeknek!

A következő piacnapok programjairól az Óváros téri Piac honlapjáról tájékozódhatsz:

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!