EKF borválogatás 2023

A kultúra szerves és közkedvelt része a gasztro- és borkultúra is. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak a kezdetektől az a célja, hogy a kultúrát a lehető legtágabb módon értelmezze, ezért a régióra jellemző minőségi borokat is szívügyünknek tekintjük.

A Balaton körülölelő régióban nagy múltja van a gasztrokultúrának, és a borkészítésnek is. A területre jellemző egyedi talaj sajátosságainknak köszönhetően a határainkon túl is sikeresek a különleges boraink. Az EKF már a korábbi években is választott borokat saját rendezvényeire, kitelepüléseire, protokoll és ajándék célokra. A Balatoni Borok Versenye legjobb tételei közül.

Idén is szeretnénk megtalálni a legjobb borokat, ehhez egy szakmai előválogatást szerveztünk a veszprémi Wine and Vinyl-be. Domián Emese nemzetközi borakadémikus vezetésével egy szakértő zsűri közel 200 tételből vakkóstolás során kiválasztott majdnem 2 tucatnyi bort, több kategóriában: fehér, vörös, buborékos (pezsgő), édes. Ezekből a közeljövőben egy második körben meghatározásra kerülnek az EKF borok – immár az EKF vezetőség és a város vezetők bevonásával.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!