Fenntarthatóság – Fordulat a vendéglátásban?

Az idei, avagy az első Balaton Wine & Gourmet gasztronómiai fesztiválon érdekes és izgalmas kerekasztal beszélgetést folytattak meghívott előadóink a fenntarthatóság kérdéséről a vendéglátásban.

A beszélgetést Dominus Ákos, a Veszprém-Balaton 2023 EKF program fenntarthatósági szakértője moderálta. Résztvevők voltak: dr Árvai Anita, aki Veganeeta néven kezdett blogolni az ételekről, egészséges táplálkozásról, vegánságról, majd megnyitotta saját kis vegán otthonát Balatonalmádiban, Veganeeta Home néven. Vidámsága, életigenlése, energiája ragadós, ételei pedig a megrögzött húsimádókat is új utakra csábítják.

Szabó Eszter a Felelős Gasztrohős Alapítványt képviselte. Az alapítvány célja a környezettudatos, felelős étkezés elterjesztése és a hazai vendéglátóhelyek környezetvédelmi törekvéseinek segítése. Abban hisznek, hogy környezetbarát gasztronómiai megoldásokkal zöldebbé és egészségesebbé tehetjük étrendünket, s ezáltal jót tehetünk magunkkal és környezetünkkel is.

Vad-Horváth Zoltán, a Food Truck Show-tól, amely az ország mozgó étterme: egy időben és egy helyen mutat be minőségi ételeket és italokat kínáló, mozgásra képes vendéglátó járműveket. Kísérő és önálló rendezvényként járja az országot és szállít egyedülálló gasztronómiai élményeket.

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg:

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!