Nyílt pályázat: Negyvenen mutathatjuk meg a Fiumei karneválon, mit tud a Veszprém-Balaton-Bakony régió

Hamarosan kezdetét veszi Fiume 2020-as Európa Kulturális Fővárosa éve és az a megtiszteltetés érte városunkat és régiónkat, hogy meghívást kaptunk horvát barátaink télűző karnevál műsorába.

Hamarosan kezdetét veszi Fiume 2020-as Európa Kulturális Fővárosa éve és az a megtiszteltetés érte városunkat és régiónkat, hogy meghívást kaptunk horvát barátaink télűző karneváli műsorába.

Horvátországban az év egyik legjobban várt eseménye a farsangi karnevál és felvonulás, ahol tízezrek nézik végig ahogy ezrek parádéznak Fiume utcáin. Az egyes feljegyzések szerint 1449 óta tartó mulatság, mára már közel 100 felvonuló csapatot és a szervezők bevallása szerint is megszámlálhatatlan számú nézőt vonz a városba.

A fiumei Európa Kulturális Fővárosa évadot szervező társaság meghívta városunkat a felvonuló csoportok közé, ezért a Veszprém-Balaton 2023 EKF programiroda, nyílt pályázatot hirdet, hogy megtalálja azt a 30-45 fős csapatot, aminek tagjai 2020 február 23-án Veszprémet a Balatont és/vagy a Bakony régiót a legjobban be tudja mutatni, látványos jelmezek és koreográfia segítségével a karneváli felvonulás részeként. A veszprémi EKF szervezők biztosítják a csapat oda-vissza utazását, szállását ellátását és a felkészülés anyag- és bérköltségét. A szervezők mindenképp csapatok jelentkezését várják, melynek ideális létszáma 30-45 fő között mozog – mely már jól látszódik a karneváli forgatagban is.

fiumei-karneval
fiumei-karneval
fiumei-karneval

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!