Hamarosan megnyílik a veszprémi utcakép fejlesztési program ötödik helyszíne, a Wine & Vinyl

Újabb izgalmas hellyel gyarapodik Veszprém belvárosa a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Utcakép Fejlesztési Program támogatásával: megnyílik Wine & Vinyl Bar and Store. A borbárként és hanglemezboltként is működő új hely kapcsolódik a város, a régió és a kulturális főváros értékeihez, hiszen az ide látogatóknak bemutatja a balatoni borvidékeket, hanglemezboltként pedig találkozási helyként szolgál az UNESCO ’A zene városa’ címet birtokló település lakosainak.

A most megnyílt Wine & Vinylel együtt már öt belvárosi üzlet üzemel a program keretein belül. Elsőként a Papírkutya kultbisztró, másodikként a Füge Fagylaltudvar, majd a Pekedli Szatócsbolt és a KUNSZT! designbolt és brunch bisztró nyitott meg. 

„A Wine & Vinyl gondolata 3 éve született meg, ekkor még csak egy DJ formációként Cyborg Templarral közösen, akivel azóta számtalanszor tűntünk fel a Balaton északi partjának különböző pontjain. A végcél azonban mindig is egy saját hely volt. Egy hely, ahol az általam válogatott bakelit lemezek és a hazai, illetve nemzetközi borászatok boraiból összeállított szelekció szinergiája garantálja, hogy aki ide egyszer betér, annak ne ez legyen az utolsó látogatása”

 - Zsandár Tamás a hely ötletgazdája és megvalósítója.

A borbár kínálatát natúr borok, pezsgők, prosecco-k, hazai borászatok különleges tételei és pár külföldi érdekesség adja majd. A borlap a tervek szerint másfél havonta változik majd, akárcsak a polcokon sorakozó bakelit lemezek. Mert a Wine & Vinyl-ből nem csak az este kedvenc borából vihetünk haza egy palackkal, hanem a lemezekből is válogathatunk.

Az Utcakép Fejlesztési Program olyan egységek létrejöttét támogatja, amelyek hozzájárulnak a veszprémi belváros miliőjének javulásához és azt élettel töltik meg. A történelmi belváros területén évek óta üresen álló, vagy nem megfelelően kihasznált üzlethelyiségek átalakulnak: olyan üzletek nyílnak, amelyek nagyon fontosak egy kulturális főváros nyüzsgő életében, viszont eddig hiányoztak a város palettájáról. Az új boltok vendéglátóhelyek abban is segítik Veszprémet, hogy európai szintű kulturális-turisztikai célpont legyen.

„Szeretnénk, ha valóra válna a helyeik régi álma, hogy ne csak egy-egy esemény erejéig, hanem négy évszakon át, és a hét minél több napján teljen meg élettel Veszprém történelmi belvárosa, az Óváros tér és környéke. Galériákat, kávézókat, bárokat és trendi boltokat álmodunk ide, amiket szívesen látogatnak a helyiek és az idelátogatók is.” 

– Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program vezérigazgatója.

„A program folytatásaként már meglévő vendéglátóegységeket is támogat majd az Európa Kulturális Fővárosa program, hogy segítsük felkészülésüket a 2023 évre. Szeretnénk, ha a régebb óta működő helyek szolgáltatásai, enteriőrje és programkínálata is fejlődhetne a segítségünkkel” 

– zárta a sajtóeseményt a VEB2023 vezérigazgatója. 

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!