Hybridart Camp | Collabyrinth

2021-ben a HybridCycle a VEB 2023 programmal együttműködve a festői Köveskálra invitálta a hazai és nemzetközi művészeti intézmények hallgatóit és friss diplomásait.

Augusztus 24. és szeptember 2. között a Hybridart Camp alkotótáborban a fiatal, cseh, román, szlovák, lengyel és szerb művészek a környezettudatosság, upcycling, azaz a továbbhasznosítás jegyében készítették el műveiket az inspiráló balatoni környezetből ihletet merítve.

Az alkotások a Collabyrinth című kültéri installáció elemeiként különböző művészi nézőpontokat képviselve fogalmazzák újra a hulladékot, mint ismételten felhasználható anyagot. A Collabyrinth célja a tudatos fogyasztás és a fenntarthatóság szellemiségének képzőművészeti eszközökkel való megjelenítése.

A nagyméretű köztéri installáció egy közösségi labirintus megvalósítása köré épült, amelyet jelenleg a 2020-as és a 2021-es év alkotásai tesznek teljessé. A Collabyrinth tereit járva pedig elmerülhetünk gondolatainkban és mélyebb elmélkedésre összpontosíthatunk. A körbe- és bejárható installáció üzenete a fenntartható hulladékgazdálkodásra és a tudatos fogyasztásra való fokozott odafigyelés. 

A Collabyrinth Veszprém megyéből a fővárosba utazva 2021-ben a Millenárison a Brain Bar rendezvényén mutatkozott be szeptember 9-én és 10-én, majd hamarosan visszatér a balatoni régióba és a veszprémi közönség is megismerheti.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!