Indul a Garten Balaton Kortárs művészeti hetek, az újságírók már bejárták a helyszínt

Július 30-án kezdődnek a Kortárs művészeti hetek Lovas, Csopak és Felsőörs részvételével. A programokat megvalósító Garten Balaton egyben a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. KULTHÁLÓ VEB2023 programjának első bázisa.

A sajtó munkatársai július 28-án, szerdán már bejárták a helyszínt, ismerkedtek a programokkal, kiállításokkal, installációkkal. A sajtótájékoztatón részt vett dr. Navracsics Tibor, a Veszprém-Balaton 2023 kormánybiztosa, Nagy Krisztián, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. KULTHÁLÓ VEB2023 projektmenedzsere, valamint Schneller János művészettörténész és Bánki Ákos képzőművész, a Garten Balaton alapítói.

A 2021-ben harmadik alkalommal megrendezésre kerülő művészeti programsorozat eseményei az EKF szellemiségében valósulnak meg, ezért is lett a Garten Balaton a KULTHÁLÓ VEB2023 első bázisa; kiemelten fontos szerepet kap a helyi művészek támogatása, a közösség bevonása és a régió bekapcsolása a kulturális vérkeringésbe.

A KULTHÁLÓ 2023-ra olyan összművészeti, a Bakony-Balaton régiós értékeire építkező bázisokat kíván létrehozni, melyek a minőségi, kulturális kikapcsolódás és feltöltődés lehetőségével, a közösségi alkotás élményével egész évre vonzó turisztikai desztinációt jelentenek a hazai és európai közönség számára is.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!