Jó rajtot vett a Veszprém Kártya!

Gyorsan népszerű lett a két hete bevezetett új Veszprém Kártya. Az eltelt rövid időszak alatt 1500 igénylés érkezett az új digitális városkártyára. A Veszprém Kártya által nyújtott lehetőségekről Porga Gyula polgármester elmondta, hogy a Európa Kulturális Fővárosa program kapcsán több olyan új lehetőség nyílt a kulturális élet és a szolgáltatások terén, ami szükségesé tette a Veszprém Kártya megújítását.

Az Európa Kulturális Főváros programnak is köszönhetően az elmúlt időszakban számos olyan új szolgáltatás indult el Veszprémben, amik korábban csak a tervezőasztalon léteztek. Annak érdekében, hogy ezekhez minél több veszprémi lakos minél kedvezőbb feltételekkel hozzáférhessen március 1-től megújult a Veszprém kártya: a város és a megújult rendszert kifejlesztő és működtető Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa leporolta és új tartalmakkal töltötte meg ezt a szolgáltatását.

A polgármester kiemelte, hogy a Veszprém kártyában a vállalkozók is meglátták a lehetőséget és folyamatosan jelentkeznek azok, akik szeretnének bekapcsolódni a kedvezményt kínáló vállalkozások sorába.

Az elmúlt két hét konkrét tapasztalatairól Kanizsai-Nagy Dóra, a Veszprém kártya projektmenedzsere beszélt a sajtó előtt, ő elmondta, hogy közel 1500 kártyát adtak ki, ezeket több mint 30 helyen fogadják el Veszprémben és van két olyan vállalkozó, aki Veszprémen kívül is biztosít kedvezményt a kártyatulajdonosoknak.

A Veszprém kártya kedvezményei százalékosan, illetve kuponrendszerként működnek, a legtöbb esetben 20%-os kedvezményt biztosít, de például a V-Bike féléves bérletét 90%-os kedvezménnyel lehet megváltani Veszprém kártyával. A legnépszerűbb szolgáltatások eddig a közlekedéshez kapcsolódtak, elsősorban a V-Buszra érvényes bérletek vásárlásakor használták a veszprémiek a kártyát, de azt várják, hogy folyamatosan emelkedik majd a kulturális intézmények és az állatkert látogatásánál, vagy a sporttal kapcsolatos szolgáltatásoknál is a használók aránya.

Kanizsai-Nagy Dóra hozzátette: akinek korábban volt már Veszprém kártyája, április 30-ig díjmentesen kérheti, hogy cseréljék le új plasztikkártyára a régi verziót. Az új kártyának egyébként 3000 forintos éves díja van. A kártyából digitális verzió is létezik, tehát akár az okostelefonon felmutatva is érvényesítheti valaki a kedvezményét.

A kártya arra is ösztönzi a lakosságot, hogy minél több helyi szolgáltatást vegyenek igénybe, minél több helyi terméket vásároljanak, ezzel erősítve a veszprémi elkötelezettségüket.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!