Jön a második VEB2023 irodalmi Romkoncert

A Romkoncert sorozata szeptember 12-én, Szávai Viktória és G. Szabó Hunor (The Qualitons) Sárkánylehelet című, Weöres Sándor verseiből építkező előadásával folytatódik a veszprémi Betekints-völgyben található jezsuita templomrom kertjében.

Sárkánylehelet: Szávai Viktória és G. Szabó Hunor (The Qualitons)

2021. 09. 12. / Veszprém, Betekints-völgy - Jezsuita templomrom

Az Európa Kulturális Fővárosa program Romkoncert sorozatot indított augusztus végén. Az irodalmi ihletésű koncertek Veszprém és a Balaton-felvidék templom- és várromjait töltik meg élettel, művészettel. Az irodalmi és zenei fókusszal rendelkező események a nagy tömegeket vonzó fesztiválokkal szemben, a személyesebb, intimebb kapcsolódás lehetőségeit szeretnék megteremteni az előadók, a közönség és a környezet között, éppen ezért az előadások kis létszámú, maximum 100-150 fős látógatószám mellett valósulnak meg.

Szávai Viktória Weöres Sándor estje a költő verseiből összeállított személyes vallomás, egy nagyon mélyen női előadás. Weöres sajátos hangú, senki mással össze nem téveszthető költészetében ősi, ösztönös tudás, játékosságba oltott bölcsesség rejlik. 

A Sárkánylehelet két érzékeny művész – a költő és a színész – találkozása a színpadon, tele gyengédséggel, vadsággal, szexussal, erővel, ritmussal és zenével. 

A minimális környezetterhelés, a természet és a történelem értékeinek felfedezése és védelme kiemelten fontos eleme a programsorozatnak, ezért az előadások ZERO WASTE, vagyis hulladékmentes eseményként valósulnak meg. 

Az esemény ingyenes, de regisztrációval látogatható!

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!