Két nap Veszprémben, amikor a zene a legfontosabb: koncertek, szakmai programok és az első Music Hungary-díjátadó gála

Nagyszabású díjátadó gálával és erős showcase-koncertekkel ünnepli fennállásának 10. évfordulóját a Music Hungary Konferencia, amit idén is Veszprémben tart november 29-30-án a Music Hungary Szövetség, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programmal partnerségben.

A Konferencia jubileuma alkalmából régi tervét valósítja meg a Music Hungary Szövetség: rangos szakmai díjjal tüntetik ki a könnyűzene kiemelkedő tehetségeit és szakembereit a zenészektől az előadókon át a háttérben dolgozókig. Azért alapították a Music Hungary-díjat, hogy több figyelmet irányítsanak a zenei szektorra, elismerésben részesítsük a kiemelkedő teljesítményeket. Ennek megfelelően az első díj kiosztására egy nagyszabású gála keretében kerül sor a Konferencia zárónapján a veszprémi Hangvillában, ahol az est házigazdája Csepelyi Adrienn podcaster, riporter és Hajós András zenész-műsorvezető lesznek. A díj jelöltjeinek rövid-listáját a legjobb nevezettekből egy szakmai bizottság állította össze, a díjazottakat pedig a Szövetség elnöksége választotta ki. A lista és a kategóriák plasztikussága tükrözi a Szövetség szakma minden területét figyelembe vevő attitűdjét és hangsúlyozza a zeneipar egységes szövetét.

"A Music Hungary-díjban az lesz varázslatos, ha sikerül a zenei szakmán kívüli emberek figyelmét is felhívnunk olyan szintű tehetségre és tudásra, olyan teljesítményekre, amelyek nem biztos, hogy elsőre látszanak, de nélkülük mégsem lenne teljes a hazai zenei élet és amelyek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy sok felemelő pillanatot élhessünk át a magyar zeneiparban." – mondta el Süli András, a Szövetség elnökségi tagja, a Campus fesztivál főszervezője. 

Mindeközben a Konferenciához másodszorra kapcsolódik koncertprogram is, ami három helyszínen zajlik majd, mindkét este, és a legfrissebb, legizgalmasabb hazai fellépőket soroltatja fel a kortárs folktól a trapig, a dreampoptól a metálig. A koncertek ingyenesen látogathatóak. A X. Music Hungary Konferencia & Showcase szakmai programja az eddigi legerősebb és a témák nagyon széles skáláján mozog. Idén a zene és az ember kapcsolatát járják körül a gyerekneveléstől a jövőkutatásig, a kommunikációtól a digitális buborékokig. A rendezvény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával valósul meg.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!

Még 47 nap 17 óra 51 perc 20 másodperc
van hátra a megnyitóig!