Két nap Veszprémben, amikor a zene a legfontosabb: koncertek, szakmai programok és az első Music Hungary-díjátadó gála

Nagyszabású díjátadó gálával és erős showcase-koncertekkel ünnepli fennállásának 10. évfordulóját a Music Hungary Konferencia, amit idén is Veszprémben tart november 29-30-án a Music Hungary Szövetség, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programmal partnerségben.

A Konferencia jubileuma alkalmából régi tervét valósítja meg a Music Hungary Szövetség: rangos szakmai díjjal tüntetik ki a könnyűzene kiemelkedő tehetségeit és szakembereit a zenészektől az előadókon át a háttérben dolgozókig. Azért alapították a Music Hungary-díjat, hogy több figyelmet irányítsanak a zenei szektorra, elismerésben részesítsük a kiemelkedő teljesítményeket. Ennek megfelelően az első díj kiosztására egy nagyszabású gála keretében kerül sor a Konferencia zárónapján a veszprémi Hangvillában, ahol az est házigazdája Csepelyi Adrienn podcaster, riporter és Hajós András zenész-műsorvezető lesznek. A díj jelöltjeinek rövid-listáját a legjobb nevezettekből egy szakmai bizottság állította össze, a díjazottakat pedig a Szövetség elnöksége választotta ki. A lista és a kategóriák plasztikussága tükrözi a Szövetség szakma minden területét figyelembe vevő attitűdjét és hangsúlyozza a zeneipar egységes szövetét.

"A Music Hungary-díjban az lesz varázslatos, ha sikerül a zenei szakmán kívüli emberek figyelmét is felhívnunk olyan szintű tehetségre és tudásra, olyan teljesítményekre, amelyek nem biztos, hogy elsőre látszanak, de nélkülük mégsem lenne teljes a hazai zenei élet és amelyek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy sok felemelő pillanatot élhessünk át a magyar zeneiparban." – mondta el Süli András, a Szövetség elnökségi tagja, a Campus fesztivál főszervezője. 

Mindeközben a Konferenciához másodszorra kapcsolódik koncertprogram is, ami három helyszínen zajlik majd, mindkét este, és a legfrissebb, legizgalmasabb hazai fellépőket soroltatja fel a kortárs folktól a trapig, a dreampoptól a metálig. A koncertek ingyenesen látogathatóak. A X. Music Hungary Konferencia & Showcase szakmai programja az eddigi legerősebb és a témák nagyon széles skáláján mozog. Idén a zene és az ember kapcsolatát járják körül a gyerekneveléstől a jövőkutatásig, a kommunikációtól a digitális buborékokig. A rendezvény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával valósul meg.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!