Lakossági fórumra került sor a Digitális Élményközpont kapcsán

Veszprém és a Bakony-Balaton régió közösen nyerte el a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címet, amelynek sikeréhez nemcsak a térség kulturális aktivitása járul majd hozzá, de az infrastrukturális fejlesztések is.

Veszprém és a Bakony-Balaton régió közösen nyerte el a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címet, amelynek sikeréhez nemcsak a térség kulturális aktivitása járul majd hozzá, de az infrastrukturális fejlesztések is. Az EKF cím elnyerésére beadott pályázat célul tűzte ki olyan projektek megvalósítását, amelyek hosszú távon szolgálják a régió kultúráját, társadalmi és gazdasági érdekeit, megóvva annak környezeti értékeit. A hamarosan elkezdődő infrastrukturális beruházások is ebben a szellemiségben folynak majd. 

A VEB2023 EKF program keretén belül megvalósuló beruházások egyike az a létesítmény, amely a Digitális Élményközpont munkacímet viseli, és amelynek helyszínéül az egykori Szikvíz parkoló területe szolgál (Veszprém, Ady Endre utca 5. szám alatti, 4726/2. helyrajzi számú ingatlan). 

A tervezett fejlesztéssel kapcsolatban a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. személyes találkozóra hívta a szomszédos ingatlantulajdonosokat, mely találkozón Lamos Péter, a Zrt. műszaki infrastruktúra fejlesztésért felelős igazgatója ismertette a résztvevőkkel az eddigi elképzeléseket, terveket, pontos tájékoztatást adva a projekt teljes kimeneteléről.   A tervezett épület helyszíne mellett családi házas lakóövezet helyezkedik el, ezért az ott élők az ismertető után lehetőséget kaphattak arra, hogy feltegyék a beruházással kapcsolatos kérdéseiket, és megosszák személyes észrevételeiket. Ezeket a véleményeket felhasználva és figyelembevéve folytatódik a közös gondolkodás és tervezés.  A fejlesztők célja, hogy az esetleges konfliktushelyzetek a folyamatos párbeszéd hatására minden érintett szereplő számára megnyugtató megoldásokat hozzanak, ennek érdekében pedig a tervezés további szakaszában, illetve a megvalósítás során is folyamatos lehetőséget biztosítunk majd a kérdések, aggályok és vélemények megosztására.

infrafórum

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!

Még 47 nap 17 óra 37 perc 38 másodperc
van hátra a megnyitóig!