Megérkezett Veszprémbe a TimeCircus 10 méteres szárazföldi hajója

Egy nemzetközi kulturális zarándoklat tagjai a flamand Antwerpenből tartanak Görögországba, az Athén melletti Elefszínába, az ottani Európa Kulturális Fővárosa megnyitóünnepségére.

A különleges szerkezet a Landschip (szárazföldi hajó) nevet kapta. Veszprém, Temesvár és Elefszína, mindhárom város 2023-ban viseli az Európai Kulturális Főváros címet és a Landschip zarándokútja köti össze őket. A közel 3000 kilométeres utazásra a belga Timecircus csapata idén áprilisban indult a 3,7 méter magas, közel 10 méter hosszú és 3,5 tonnás szekérrel. A monstrum 5 kilométer/órás sebességgel halad, és főként gyalogos- és kerékpárutakat használnak. A tervek szerint 2023. februárjában érik el végcéljukat. 

Mindenki megcsodálja a járművet, amerre járnak, természetesen Veszprémben is nagy feltűnést keltettek. Csütörtökön érkeztek a városba, de találkozhattunk velük a II. Jutasi Piknik és Olimpián is. Az óriásszekér várhatóan szeptember 25-ig lesz Veszprémben.

A Landschip csapata a Jutasi Pikniken írásos üzeneteket is gyűjt, amit magukkal visznek Elefszínába, az ottani EKF megnyitójukra.

A Landschip projektet Flandria Magyarországi Képviselete támogatja.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!

Még 47 nap 18 óra 32 perc 37 másodperc
van hátra a megnyitóig!