Megnyílt a Pannon KözTér, a VEB2023 EKF első közösségi pontja

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program (EKF) kiemelt értéke a közösségek építése, erősítése annak érdekében, hogy az emberek - tágabb értelemben a társadalmi rétegek - összekapcsolódjanak és közösen újabb értékeket hozzanak létre. Ezt szolgálja az EKF támogatásával létrehozott KözTér hálózat, amelynek első helyszíne Veszprém egyik szellemi központjában, a Pannon Egyetemen nyílt meg.

A Pannon KözTér célja, hogy teret adjon az egyetemi diákság önszerveződő, és az EKF-hez kapcsolódó kulturális és önkéntes programjainak. A generációkat és embereket összekötő hídként működő kulturális centrum koncepciója és formája a csaknem kétéves, sok szereplőt mozgató előkészítő munka során alakult ki. A Pannon KözTér – többek között - befogadja majd az EKF támogatásában aktív CoolLaunch ifjúsági szervezet eseményeit, (http://www.coollaunch.hu/) és más egyetemi és városi helyszínek mellett teret ad a november 20-26. között megrendezendő VII. Pannon UniFest rendezvénynek, a Pannon Egyetem egyik legjelentősebb kulturális eseményének. (https://pannon-unifest.eu/)

A Pannon Egyetem „E” épülete ad helyszínt a két, összesen 30 fő befogadására alkalmas projektteremből, valamint egy nagyobb, terasszal is rendelkező közösségi térből álló Pannon közTÉR-nek. A Pannon KözTér helyszínének kialakításában az egyetem hallgatói is aktívan részt vettek, látvány- és berendezési terveket készítettek, a hallgatók javaslatait, ötleteit figyelembe véve került raklapbútor a közösségi térbe, valamint ehhez idomul a belső design és a színvilág is.

Még ebben az évben két újabb KözTér nyílik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával, a Jutasi KözTér és a CIVIL pláza. A KözTér hálózatot bemutató honlap (http://www.ekfpontok.hu) a Pannon KözTér első programjával - VEB 2023 VELED - egy időben indul és folyamatosan bővülő, frissülő tartalommal tájékoztat majd a három helyszín programjairól.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!