Megvannak a nyertesek! - Kulturális Fővárosok Művészeti Tandem 2019

Kiválasztásra került az a három kulturális területen tevékenykedő szakember, aki részt vehet Európa Kulturális Fővárosainak hirdetett együttműködési programban. 

Kiválasztásra került az a három kulturális területen tevékenykedő szakember, aki részt vehet Európa Kulturális Fővárosainak hirdetett együttműködési programban.

Az Európai Kulturális Alapítvány és Veszprém 2023 közös, kulturális szakemberek nemzetközi kapcsatépítését, közös projektfejlesztését támogató pályázatban az alábbi jelentkezők anyaga bizonyult a legjobbnak:

Tandem

Szántó ViktóriaKabóca Bábszínház

“Egy nemzetközi pályázat mindig jó alakalom arra, hogy az ember kicsit összegezzen, majd remélhetőleg a végén új szárnyakra kapjon. Az a lehetőség, hogy egy több hónapos munkafolyamat során más kreatív szakemberekkel együtt gondolkozhassunk egy fantasztikus művészeti pályázatról, valódi inspiráció. Azt remélem, hogy sikerül egy olyan szemléletmódot elsajátítanom az új partnereimtől, ami nemcsak a Tandem pályázaton belüli munkámat viszi sikerre, de a későbbi napi feladatokat is engedi szélesebb perspektívából nézni.”

Tandem

Buvári TamásSzeretFilm Stúdió Egyesület

“A SzeretFilm Stúdió küldetése filmalkotások, színházi előadások, táncdarabok készítése, illetve az alkotás folyamatának tanítása, népszerűsítése a helyi fiatalok körében. A művészeti projektek hivatásos művészek együttműködésében valósulnak meg, olyan helyi kulturális témákra, történetekre fókuszálva, amelyek egyetemes kérdéseket járnak körbe, így külföldön is érdekesek lehetnek. Fontos célunk, hogy a helyben élő fiatalok számára értékes közösségi alkotómunkát kínáljunk, miközben az idősebb generáció is egyre több projektünk résztvevője. Hivatásos művészek és civilek együttműködésében sok újdonság, korszerű és izgalmas kísérlet születhet. Sokat tanulhatunk egymástól. Ezért is szeretnénk együttműködni külföldi partnerekkel például a Leaving Homeland című projektünk megvalósítása során.”

Tandem

Péterváry Tamás, Laczkó Dezső Múzeum

“A veszprémi Laczkó Dezső Múzeum ötletgazdag és lendületes csapatának képviseletében veszek részt a programon. Célom, hogy az EKF keretében megvalósuló közösségi kutatásaink módszertani fejlesztését európai partnerek bevonásával végezzük. Hiszem, hogy a Tandem program keretében születő nemzetközi kapcsolatok elősegíthetik a múzeum társadalmi beépülését, illetve növelik Veszprém és a régió tekintélyét.”

Minden kedves érdeklődőnek, pályázónak köszönjük a munkáját. Senki se csüggedjen, igyekszünk a jövőben még több ilyen és ehhez hasonló pályázati lehetőséget kínálni.

– Veszprém 2023 csapata

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!