Művészi hulladék-hullám a Balaton Plazaban

2022. október 28-án nyílt meg a Balaton Plaza egyik használaton kívüli üzlethelyiségében a HybridCycle fenntarthatósági-művészeti kiállítása, ahol ismét kiderült: a hulladék nem szemét!

A HybridCycle a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program egyik legfontosabb alapértékét, a fenntarthatóságot mutatja be a művészet eszköztárával ötvözve. A tavalyi sikeres kiállítást követően az idei nyári rezidencia programjuk alkotásait mutatják be egy sajátos tárlaton.

A HybridCycle a képzőművészet segítségével hívja fel a figyelmet a fenntarthatóság és a környezettudatos életmód fontosságára. A felkért alkotók hulladékoknak adnak új életet és értelmezést, az így létrejött műalkotásokat 2022 év végéig tekinthetők meg a Balaton Plaza alkalmi bemutató terében, melynek fókuszában egy különös, a Balaton Bútorgyár leselejtezett faelemeiből készült objektum áll. 

A kiállítás megnyitóján Porga Gyula polgármester úr kiemelte, hogy a fiatal művészek bevonása, a hulladékok újraértelmezése, valamint az így létrejött műalkotások rendhagyó bemutatása az emberek számára komoly eredménye az EKF által támogatott művészeti programnak.

Erdélyi Szabolcs, a HybridCycle tulajdonosa bemutatta a „Tiszta Balaton, tiszta művészet” kezdeményezésüket, amely kifejezetten a Balatont, a régióba látogató turistákat célozza meg, ez által növelve a környezettudatosságot, az ebben rejlő lehetőségeket.

Ha a karácsony előtti időszakban vásároltok a Balaton Plaza üzleteiben, ne felejtsetek el betérni a HybridCycle kiállítására, melyet díjmentesen látogathattok meg!

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!