Nemzetközi önkéntescsapatot üdvözölhetünk!

A világ minden táján kíváncsiak már ránk! Ennek egyik újabb jele, hogy 12 fős nemzetközi önkéntes csapat érkezett hozzánk, megnézni, miként készülünk az Európa Kulturális Fővárosa 2023-as év eseményeire. Több mint 200 főt számláló „Ragyogók” önkéntescsapatunk munkáját fogják segíteni az elkövetkező 3 hétben. Így például segítik az Utcazene Fesztivál nemzetközi fellépőinek tájékozódását, kulturális kvízzel készülnek a látogatóknak, de háromhetes itt tartózkodásuk során új perspektívából adnak visszajelzést Veszprémről is, hogy 2023-ra a lehető legjobban felkészülhessünk a külföldi turisták fogadására. 

Nagy örömmel és talán annál is nagyobb izgalommal készültünk már jóideje a tizenkét európai fiatal fogadására: megszerveztük az utazásukat, szállásukat, programjaikat és persze összeállítottuk feladataik listáját is.  

A nemzetközi önkéntes csapat tagjai más EKF városokból, illetve Veszprém testvérvárosaiból érkeztek hozzánk az Európai Szolidaritási Testület programjának keretében: négyen Kaunasból, hárman Spanyolországból, ketten Tartuból, egy-egy vendégünk pedig a norvégiai Bodø városából, Franciaországból, Lengyelországból. 

Emlékeztek még, hogy tőlünk Eck Izabella utazott el egy esztendőre Tartuba önkénteskedni – cserében mi is egy évre fogadunk egy Tartuból érkezett önkéntest. 

Az első napok az ismerkedéssel telnek, kollégáink temérdek hasznos ismeretet osztanak meg az újdonsült csapatagokkal, amint erről képes beszámolónk is tanúskodik:

Szeretnénk, ha nemzetközi önkéntes vendégeink remekül éreznék magukat városunkban, hiszen általuk hat európai országba közvetlenül juthat el a jóhíre városunknak és az Európa Kulturális Fővárosa programnak. 

Úgy tapasztaljuk, őszinte kíváncsisággal és nyitottsággal érdeklődnek munkánk, jelenleg is zajló eseményeink és a programévre tervezett programjaink iránt. Büszkén mutatjuk be nekik Veszprém és a régió szépségeit, értékeit, beavatjuk őket az önkéntes program hátterébe és céljaiba is. 

A nemzetközi önkéntes csapat tagjai számos alkalommal segítenek majd az elkövetkező három hét eseményein, fogadjátok őket szeretettel! Hadd vigyenek haza magukkal sok-sok élményt és pozitív tapasztalatot, amit hazaérkezésük után megoszthatnak az ottani önkéntesekkel és a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa iránt érdeklődő külföldiekkel. 

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!