Nemzetközi road-show az EKF eredményeiről és az EKF régió vonzerejéről

Róma, Bécs és Zágráb, Ljubljana és Pozsony: már az EKF év előtt is bemutatkoztunk ezekben a városokban, hogy mit kínálunk a Veszprémbe és a régiónkba látogatóknak. Most újra bejárjuk ezeket a hozzánk közeli fővárosokat, hogy megmutassuk milyen izgalmas EKF örökséggel találkozhat, aki újra ellátogat Veszprémbe és a Bakony-Balaton régióba. Legutóbb Pozsonyban, a Fő téri Magyar Napokon adunk utazási ötleteket az aktív turizmus és kulturális turizmus iránt érdeklődőknek, mi várja őket: VeszprémFest, UtcaZene, Balaton Wine & Gourmet, Auer fesztivál, Rozé, Rizling, Jazz – hogy csak a legismertebbeket említsük.

Bécsben a az "ökoszféra", a "kulturális szféra" és az "innovációs szféra" címszavak jegyében vitattuk meg az elért eredményeket és a jövőbeli kihívásokat. A program szorosan kapcsolódott a veszprémi Művészetek Háza Ways of Earth projektjének bemutatójához. Ez az együttműködés a kortárs kerámia területén szintén a kulturális és művészeti kölcsönhatás és a projekt folytatásának eleven példája volt. Bécsben ismét izgalmas nemzetközi programot állítottak össze, amelyet két japán művész érdekes bemutatója egészített ki, amely ilyen formában még nem került bemutatásra a CH-ban.

Bécs - Collegium Hungaricum

Rómában a fantasztikus Falconieri-palotában mutatkozott be a Veszprém Bakony-Balaton Régió. Az est során a vendégek megismerkedhettek e kiváló régió (Európa Kulturális Fővárosa 2023) turisztikai és eno-gasztronómiai aspektusaival.

Róma - Collegium Hungaricum

Zágrábban a Veszprém-Balaton régió gasztronómiai, borkulturális és kulturális életének érdekes bemutatóját tartottuk a fesztiválok barátainak és képviselőinek. A találkozót az Intézet igazgatója, Mladenovics Anna nyitotta meg, és Mészáros Zoltán mutatta be a régiót és fesztiváljait. A régió csodálatos turisztikai helyszíneinek bemutatása a kultúráról, a sportról, valamint az ételekről és borokról szólt.

Zágráb - Liszt intézet

A szlovén közönséget a ljubjanai bemutatkozáson azért is érdekelte nagyon a kerekasztal-beszélgetés az Európa Kulturális Fővárosa sikeréről, mert 2025-ben Nova Gorica viselheti ezt a címet. A szervezők és a résztvevők ezért különosen kíváncsiak voltak a veszprémi tapasztalatokra.

Ljubljana - Liszt intézet

Pozsonyban már az EKF év előtti bemutatkozáson is nagy érdeklődés övezte a VEB2023 EKF eseménysorozatát, hiszen ez a város alig 2 és fél órányi autózásra van Veszprémtől. Nem volt ez másként Pozsonyban, a Fő téri Magyar Napokon sem, ahol nagyon sok, az aktív turizmus és kulturális turizmus iránt érdeklődőknek utazási ötleteket adtunk. Bemutattuk, mi várja őket: VeszprémFest, UtcaZene, Balaton Wine & Gourmet, Auer fesztivál, Rozé, Rizling, Jazz – hogy csak a legismertebbeket említsük.

Pozsony - Magyar napok

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!