NEVET ÉS SZLOGENT KERESÜNK AZ ÖNKÉNTES PROGRAMUNKNAK

Az önkéntesség kiemelt szerepet játszik az összes sikeres Európa Kulturális Fővárosa programban, hiszen ez az az eszköz, ami a közösség aktivizálásával bevonja és új tapasztalatokhoz és közösségi élményhez segíti az adott terület lakóit.

Önkéntes program

Az önkéntesség kiemelt szerepet játszik az összes sikeres Európa Kulturális Fővárosa programban, hiszen ez az az eszköz, ami a közösség aktivizálásával bevonja és új tapasztalatokhoz és közösségi élményhez segíti az adott terület lakóit.

Valahol mindannyian önkéntesek vagyunk, hiszen alkalomadtán szívesen segítünk a szomszédunknak, vállalunk feladatot a gyerekeink iskolájában, óvodájában, szedünk szemetet a lakhelyünkhöz közeli erdőben, vagy ültetünk fát az utcánkban. Szeretnénk, ha ez a pozitív társadalmi jelenség széles körben elterjedne és hozzásegítené városunkat és régiónkat az EKF program sikeréhez.

Miért jó önkéntesnek lenni?

• Jót tenni jó és ez a pozitív élmény segít megismerni egymást és megérteni mások problémáit.

• Ha másoknak segítünk, azzal létrehozunk valami újat.

• Kiegészítjük egymást, vagyis új közösséget hozhatunk létre a munkánkkal és a tudásunkkal.

• Tanulhatunk, hiszen az önkéntesek a munkájuk által meg is ismerik a területet, amin dolgoznak.

• Részesei lehetünk valaminek, aminek addig csak távoli szemlélői voltunk.

• Segíthetjük városunkat, régiónkat és sikeressé tehetjük a VEB 2023 EKF programot!

Miért nem mi akarjuk kitalálni a program nevét?

Az EKF programunk egyik legfontosabb értéke a bevonás. Szeretnénk, ha Veszprémben és a Bakony-Balaton régióban élők megismernék a programunkat és megtapasztalhatnák, hogy milyen pozitív hatásai vannak az önkéntességnek. Azt gondoljuk, hogy ennek nagyon jó első lépése lehet egy névadó pályázat.

Milyen ötletet adhatok le?

Ha úgy érzed, hogy a fenti kiírásnak és az önkéntesség értékeinek is megfelelnek az ötleteid, akkor bármilyet. Leadhatsz csak név, vagy csak szlogenjavaslatot is, de együtt a kettő is jöhet. Ha az ötleteléshez még több információt szeretnél, akkor ajánljuk figyelmedbe az onkentes.hu írását.

Hogyan küldjek ötletet?

A javaslatodat a Facebook oldalunkon látható post alatt kommentben, az oldalnak küldött üzenetben, vagy e-mailen keresztül adhatod le.

Mi alapján hirdettek majd nyertest?

A beérkező javaslatok közül öt pályamunkát nyilvános közönségszavazással, öt másik pályamunkát az EKF szakértői csapatának szavazataival juttatunk be egy 10-es döntőbe. A tíz legjobb javaslat közül egy hét fős szakmai zsűri választja majd ki a nyertest. A zsűri tagjai a Facebook oldalunkon mutatkoznak majd be kis videók formájában.

Az eredményhirdetés tervezett időpontja: 2020. június 5.

A névadópályázat szabályzata  ITT  érhető el. Kérjük a pályázatot minden esetben olvassa végig a pályázat beküldése előtt.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!