Nevezd el Te a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa hivatalos sörét!

Nevezd el Te a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program hivatalos sörét!

Május 29-én mutatkozott be az Óváros piacon a VEB2023 EKF hivatalos söre, amely a Zirci Apátsági Manufaktúrában készül, ahol évszázados hagyományai vannak a sörgyártásnak. Az italnak egyelőre nincs neve, rajtad a sor, hogy elnevezd!   

 

Az évszázados hagyományaiból felélesztett veszprémi Óváros piacon mutattuk be vasárnap délelőtt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) hivatalos sörét. A sörből havonta többezer palack készül majd és hamarosan már a régióban és egyes budapesti helyeken is kóstolható lesz.

A sör névadásában szeretnénk a Te segítségedet is kérni: ötletelj, regisztrálj június 5-ig a lent található regisztrációs linken!

A végleges nevet egy szakmai zsűri bírálja majd el, a beszélgetéssel és kóstolóval egybekötött eredményhirdetésre pedig július folyamán kerül sor a veszprémi Pekedli Szatócsboltban. A szavazók között június 21-én ajándékot sorsolunk ki; illetve különdíjban részesítjük azt, akinek a neve valóban elnyerte a zsűri tetszését.  

 

A tervek szerint a VEB 2023 EKF söre június végétől már a régió vendéglátóhelyein, néhány kiemelt üzletben és Budapesten is kapható lesz!

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!