Tisztelt Veszprémiek! Kedves Barátaink!

Több mint három év kemény, áldozatos és határtalanul kreatív munkája érett be 2018. december 14-én. Európa 2023-as Kulturális Fővárosaként esélyt és támogatást kapunk arra, hogy megvalósíthassuk a Veszprémi Álmot.  

porga-gyula

Több mint három év kemény, áldozatos és határtalanul kreatív munkája érett be 2018. december 14-én. Európa 2023-as Kulturális Fővárosaként esélyt és támogatást kapunk arra, hogy megvalósíthassuk a Veszprémi Álmot. Az elképzeléseinket és a vágyainkat is prezentáltuk a független, nemzetközi zsűri előtt, akik úgy gondolták, hogy Veszprém a legalkalmasabb magyar város arra, hogy bemutassa Európa kulturális sokszínűségét.

A pályázatunkban nagy hangsúlyt fektettünk az összefogásra, így csaknem kétszáz balatoni, valamint bakonyi településsel dolgozunk együtt az EKF 2023 programsorozat megvalósításában. A pályázat – ahogyan a Beyond szlogen is erre utal – túllép a korlátainkon, a földrajzi határainkon, és az önkormányzatok, vállalkozások, civil szervezetek összefogásáról szól.

Az eredményhirdetés után az első pillanatok mindenképpen az örömről szólnak, hiszen egy fantasztikus, kiélezett versenyből kerültünk ki győztesen két nagyon komoly, fejlett magyarországi város, Debrecen és Győr előtt.

A második gondolat mindenképpen a köszöneté. Az, hogy idáig eljutottunk, nem egyetlen ember sikere, hanem egy komoly összefogás és csapatmunka eredménye. Köszönöm mindenkinek, aki segítette és támogatta a pályázatunkat. Köszönöm a térségben élő önkormányzatoknak, polgármestereknek, civil szervezeteknek, vállalkozásoknak a munkáját, akik hozzásegítettek bennünket a sikerhez, velünk dolgoztak és szurkoltak nekünk végig. Ez a siker nemcsak Veszprémé, hanem a balatoni és a bakonyi térségé is!

A harmadik gondolat nyilvánvalóan nem lehet más, mint az, hogy folytatódhat a megkezdett munka. Nagy lehetőség és nagy teher is egyben, hogy 2023-ban rendhagyó módon egyetlen város viselheti az Európa Kulturális Fővárosa címet. Szintén felelősen tekintünk arra a feladatra, hogy nekünk, veszprémieknek Európában a magyar kultúrát is képviselnünk kell.

Ha ugyanazt az egységet, ugyanazt a bizalmat és erőt meg tudjuk tartani, ami a pályázat megírásához vezetett, akkor a terveink végrehajtása is csak sikerrel végződhet!

Porga Gyula

Veszprém polgármestere

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!