NYERTÜNK! Veszprém lehet Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban!

Veszprém pályázatát támogatja az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre a projekt független nemzetközi szakértői testülete, amelynek döntését pénteken jelentették be Budapesten. Porga Gyula, Veszprém polgármestere, és a Veszprém-Balaton 2023 csapata köszönetet mond mindenkinek, akik az elmúlt három évben a felkészülést segítették.

Nyertünk

Veszprém pályázatát támogatja az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre a projekt független nemzetközi szakértői testülete, amelynek döntését pénteken jelentették be Budapesten. Porga Gyula, Veszprém polgármestere, és a Veszprém-Balaton 2023 csapata köszönetet mond mindenkinek, akik az elmúlt három évben a felkészülést segítették.

Aiva Rozenberga, a testület elnöke az eredményhirdetés előtt hangsúlyozta: rengeteg nagyszerű kezdeményezéssel, haladó gondolattal találkoztak mindhárom döntős város pályázatában. Hozzátette: a cím elnyerése a város és az ország mellett az egész kontinensre hatással van. A bejelentés után közölte: Veszprém hozzá tud tenni az európai kulturális örökséghez.


Porga Gyula, Veszprém polgármestere a kitörő öröm pillanatai után arról beszélt: Több száz civil szervezet, vállalkozó és magánszemély mellett a program kidolgozásában részt vevő önkormányzatokat és szakértőket is köszönet illeti munkájukért, amellyel a pályázatot segítették. Hangsúlyozta: Veszprém pályázatában nagy hangsúlyt fektetett az összefogásra és 200 balatoni, valamint bakonyi településsel működik majd együtt az EKF 2023 programsorozat megvalósításában.

A pályázatra kidolgozott program végrehajtása 2019 januárjában megkezdődik, hogy 2023-ra megfelelően felkészüljön a város és a térség a cím betöltésére.

2023-ban egyetlen város, Veszprém lesz Európa Kulturális Fővárosa, ami kiemelkedővé teszi a cím elnyerését.

(Fotó: Veszprém-Balaton 2023 csapata a bejelentéskor. Kovács Bálint)

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!