Osztrák idegenforgalmi szakemberek ismerkedtek az EKF programjával

A Magyar Turisztikai Ügynökség közreműködésével látogatott el hozzánk az a több mint húsz fős osztrák turisztikai szakemberekből álló csoport, akiket egy jó hangulatú munkaebéden láthattunk vendégül. Az egyik legjelentősebb osztrák utazásszervező, a Moser Reisen 4 napos szakmai programja az északnyugat-magyarországi turisztikai célpontok között kiemelten mutatta be Veszprémet és a térséget. Ennek volt része a munkaebéd, amelyen kötetlen formában mutattuk be azt a koncepciónkat, mellyel Közép-Európa új kulturális élményterévé, mintarégiójává kívánunk válni.

Az osztrák szakemberek jól ismerik az EKF programsorozat megrendezésében rejlő lehetőséget: érdekes beszélgetés alakult ki arról, hogy miképpen pozícionálta át Linzet – melyet korábban iparvárosként tartottak számon - az EKF programév, s hogyan lett mára Ausztria egyik legfontosabb kulturális központja. Salzkammergut- Bad Ischl 2024-ben veszi át a címet Veszprémtől, így külön öröm volt számunkra, hogy ebből a térségből is érkezett olyan turisztikai szakember, aki elviszi magával a veszprémi tervek, előkészületek hírét. 

Az egyik menükártya meglepetés volt: a már ismert jövő évi veszprémi EKF programok voltak előételként, főfogásként, desszertként...

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program számára különösen fontos a szomszédos országokból érkező kultúrakedvelők megszólítása, hiszen a 2023-as év gazdag programkínálatát szeretnénk a nemzetközi közönség számára is minél láthatóbbá tenni.  A tervek szerint 2022-ben több élményalapú látogatást is szervezünk a környező és a távolabbi országok kulturális-turisztikai véleményformálói számára, bízva abba, hogy közvetítik az EKF Régió egyedülálló hangulatát és vonzerejét.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!