Polgármesteri köszönet

Mint polgármester, mint veszprémi lakos ezúton szeretnék köszönetet mondani azoknak a polgároknak és szakembereknek, akik részt vettek a pályázat előkészítésében, s hogy időt és energiát fordítottak arra, hogy a következő…  

Veszprém polgármestereként feladatom és kötelességem azon kezdeményezések és programok támogatása, amelyek hozzájárulnak az itt élő, és ide látogató emberek életminőségének javulásához, örömtelibb életéhez.

Polgármesteri köszönet

Hiszek abban, hogy nyitottság, együttműködés és összefogás kell ahhoz, hogy egy térség, egy város lakói, közösségek tagjai ne csak álmodozzanak arról, hogy milyen jövőt szeretnének maguknak és szeretteiknek, hanem merjenek is tenni azért, hogy tartalmasabb életet éljenek.

Örömmel és lelkesedéssel töltött el, hogy Veszprém és a Bakony-Balaton régió lakosaiban közösen jelent meg az igény arra, hogy közösen pályázzanak az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címért.

Az elmúlt pár hónapban nagyon intenzív előkészületi munkák folytak. Büszke vagyok arra, hogy a helyi szakemberek, művészek, civil szervezetek képviselői, a lakosság – idősebbek és fiatalabbak egyaránt – mind megmozdultak. Ennek eredménye, hogy elindult a konkrét célok és programjavaslatok megfogalmazása, a pályázat összeállítása, és december 20-ra összeállt a végleges pályázati anyag. Az időszak eredményei bebizonyították, hogy a párbeszéd és az összefogás olyan pályázati anyag megszületését eredményezte, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy a térség gazdagodjon, az életminőség javuljon, és az emberek közérzete örömtelibb irányba mozduljon.

Tapasztalhatjuk, hogy a technológia fejlődésének következtében csökkenő szerephez jutnak a közvetlen emberi kapcsolatok. Az EKF pályázat kapcsán szervezett események, találkozók, megbeszélések újra rámutattak arra, hogy azon értékek, mint a tisztelet, a nyitottság és az együttműködés kulcsfontosságú ahhoz, hogy konfliktusok kisimuljanak, az emberi kapcsolatok jobban működjenek, és ezáltal konszenzus születhessen.

Mint polgármester, mint veszprémi lakos ezúton szeretnék köszönetet mondani azoknak a polgároknak és szakembereknek, akik részt vettek a pályázat előkészítésében, s hogy időt és energiát fordítottak arra, hogy a következő nemzedékek itt Veszprémben és a Bakony-Balaton térségében boldogabb jövő elé nézzenek.

Bízom abban, hogy a sok munka és a kitartás meghozza gyümölcsét, és Veszprém lehetőséget kap arra, hogy Európa Kulturális Fővárosa legyen 2023-ban.

Tisztelettel:

Porga Gyula, Veszprém polgármestere

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!