Somló Fesztivál és Éjszakai Pincetúra

Június 17-én és 18-án rendezik meg a nagyszabású Somló Fesztivált és Éjszakai Pincetúrát.

Június 17-én és 18-án Magyarország borrégióját, a Somlót ismerkedhetünk a hegy vendéglátóival, illetve boraival, sőt, az ország különböző tájairól is érkeznek majd borászok erre a hétvégére.   A Somló Fesztiválon kiállítók, kézművesek és helyi termelők, művészeti kiállítások és koncertek színesítik a kétnapos eseményt. A borszakértőket- és kedvelőket izgalmas szakmai programok, borvacsorák várják, csaknem 50 magyar pincészet részvételével. A rendezvény záróakkordja, az Éjszakai Pincetúra június 18-án, este 22 órakor kezdődik. 

A 2022. június 17-18-án debütáló Somló Fesztivál és az évek óta nagy népszerűségnek örvendő Somlói Éjszakai Pincetúra minden idők legnagyobb  rendezvénye lesz a Somlói Borvidéken. A 9 éves múltra visszatekintő Éjszakai Pincetúra mindig is a helyi szereplők által finanszírozott és szervezett kezdeményezés volt, de idén eddig soha nem tapasztalt módon csatlakoznak a szervezőkhöz a  somlói vállalkozások, a Hegyközség, a környékbeli falvak önkormányzatai, polgárőrei, nem utolsó sorban pedig az ország  több részéről érkező, főként vulkanikus borvidékek borászai, vendéglátósai, borszakemberei. A rendezvény két napján, pénteken és szombaton napközben a Somló-hegy teljes területén színes programok várják majd az érdeklődőket. Gyerekprogramok, minikoncertek, geológiai és vulkanológiai bemutatók, kézműves vásár és képzőművészeti kiállítások is látogathatók lesznek. Június 18-án este 22 órától már az Éjszakai Pincetúra veszi kezdetét, ahol a pincészetek kóstolókkal és saját programokkal színesítik az estét. A túra igazi közösségi élménnyel, közös tábortűzgyújtással indul. 

További információk az esemény Facebook oldalán

A Somlói Borvidék a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program gasztronómiai projektjeinek egyik kiemelt helyszíne.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!