Szabadtéri fotókiállítással debütáltunk az 54. Kékszalagon

Csütörtökön reggel pontban 9:00-kor ötszáznál is több hajóval rajtolt el Európa legnagyobb és legnépszerűbb tókerülő vitorlás versenye, az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A mezőnyben a legújabb fejlesztésű katamaránok mellett a Balaton klasszikus hajói, valamint túravitorlások is rajthoz álltak. Az előző évekhez hasonlóan Vitorlás Faluvá alakult a balatonfüredi Vitorlás tér és a nagymóló, ugyanakkor újdonság, hogy idén a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa standjával és a Hello Veszprém-Balaton magazin fotókiállításával is találkozhattak az érdeklődők.

Az eseményt bemutató, a balatonfüredi Anna Grand Hotelben tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Gerendy Zoltán, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke úgy fogalmazott: a Balaton ünnepe egyben a vitorlázás ünnepe is, hiszen a mezőnyben a legújabb technika, a klasszikus hajócsodák, valamint a szabadidős vitorlázás képviselői mérik össze tudásukat. 

„Nagy öröm számunkra, hogy nézve a Kékszalag verseny alakulását, folyamatosan nő a verseny népszerűsége és presztízse. Miközben hatalmas élmény körbe vitorlázni a Balatont, hatalmas kihívás is, főleg azoknak, akik akár 48 órát, vagy annál is többet a vízen töltenek. Szerintem ennek a versenynek csak és kizárólag győztesei vannak, hiszen mindenki nyer, aki végig csinálja ezt az erőpróbát.”  

Már a Kékszalag alapításától kezdve hagyomány, hogy a versenynek Balatonfüred Városa ad otthont. Dr. Bóka István Balatonfüred polgármestere köszöntőjében kiemelte: a városvezetés nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minél sokrétűbb programok jelenjenek meg az év során, ezek között  az egyik legkiemelkedőbb esemény minden esztendőben a tókerülő verseny. 

„Balatonfüred életében meghatározó a Kékszalag verseny, nem hiába nevezik a várost a vitorlázás balatoni fővárosának. Az elmúlt években a Kékszalag ideje alatt városunkba érkező látogatók száma, valamint a vendégéjszakaszámok is rekordokat döntöttek és én úgy vélem ez most sem lesz másképp. Örömmel jelenthetem be Önöknek, hogy a hetekben nyitottuk meg hivatalosan a Balaton legújabb kikötőjét a KékszalagPORT-ot városunkban, hamarosan pedig elkészül Balatonfüred legújabb sétánya is, mely szintúgy a tradicionális tókerülő nevét viseli majd.”

A Kékszalag Fesztiválhoz csatlakozott a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program is. A sajtótájékoztatón Müller Mihály a VEB2023 EKF sajtófőnöke köszöntötte a résztvevőket.

A vitorlázás és a Kékszalag a Balaton életének, kultúrájának meghatározó mozgatóereje; összeköt országokat, városokat, partokat, embereket – így egyértelmű volt, hogy a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program a Kékszalag verseny mellé álljon. Az MVSZ-szel folyamatosan egyeztetve pedig szeretnénk egy még nagyobb volumenű megjelenéssel, kapcsolódó programokkal részt venni a 2023-as Kékszalagon, a parton és a vizen egyaránt - fogalmazott Müller Mihály. 

A Kékszalag fesztivál alatt kollégáink egy VEB2023 EKF tematikájú  kvízzel és egy szuper nyereményjátékkal várják az érdeklődőket a Vitorlás téren, ahol merch truckunk egyedi, újrahasznosított ajándéktárgy kínálatából is válogathatnak azok, akik egy igazán egy különleges meglepetéssel térnének haza a füredi hétvégéről.  Mindemellett elsőként debütál a Hello Veszprém-Balaton magazin fotókiállítása a Tagore sétányon, amelyet a Veszpém-Bakony-Balaton régió ihlette képek és hozzá kapcsolódó online cikkek tesznek igazán érdekéssé. 

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!