Szelek szárnyán suhanunk a Balatonon!

Újra itt a vitorlásszezon és végre megmutathattuk a „Vitorlamese” projektben készült vitorláinkat! A Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari Karának hallgatói és oktatói és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program által közösen megalkotott vitorlavásznakat 2023. május 13-án avattuk fel.

A veszprémi Pannon Egyetemmel, majd a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel megkötött, és a Budapesti Metropolitan Egyetemmel létrejött megállapodásaink azt a célt szolgálják, hogy Veszprém és a régió az Európa Kulturális Fővárosa cím segítségével a térségben az ország egyik legjelentősebb kulturális-kreatív régiója legyen.

Markovits Alíz, a VEB2023 EKF vezérigazgatója szerint a Budapesti Metropolitan Egyetem, mint a kreatív ipar és innováció egyik megkerülhetetlen oktatási központja és motorja, komoly tapasztalatokkal és hozzáadott értekkel gazdagíthatja a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Főváros kezdeményezés sikerét. 

Ennek látványos vizuális szimbólumai a Balaton víztükrét hasító karcsú vitorlások vásznai.

A Vizuális Kommunikáció Tanszék gondozásában több projekt megvalósítására is sor kerül az idei év folyamán.  

A „Vitorlásmese” fantázianevet viselő projektben egymástól különböző, de mégis egységet alkotó vitorlaarculati koncepciótervezést az Egyetem kreatív ügynöksége, a Concept Agency szervezte. A tervekben a VEB2023 program üzeneteihez illeszkedő, arculatára játékos módon reflektáló vázlattervek születtek. 

https://conceptagency.hu/ 

https://veb2023.metropolitan.hu/vitorlamese/  

https://www.metropolitan.hu/metu-x-veb2023-ekf

A megvalósításban Budapesti Metropolitan Egyetem mellett partnerünk a Magyar Vitorlás Szövetség is, amelynek közreműködésével az L30 ED hajóosztály hajói az idei balatoni versenyeken, közte a rangos Kékszalagon is, egyedi vitorláinkkal tisztelegnek az Európa Kulturális Fővárosa programév előtt.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!