TANDEM BESZÁMOLÓ / Második kör: SzeretFilm Stúdió

A European Cultural Foundationnel közös Tandem programban, három veszprémit választottak ki, akik EKF szakemberekkel vehettek részt a második, Leeuwardeni találkozón. A Tandem projekt célja, hogy a résztvevők tapasztalás útján tanulhassák meg a nemzetközi kulturális projektek szervezését. Buvári Tamás beszámolója.

A European Cultural Foundationnel közös Tandem programban, három veszprémit választottak ki, akik EKF szakemberekkel vehettek részt a második, Leeuwardeni találkozón. A Tandem projekt célja, hogy a résztvevők tapasztalás útján tanulhassák meg a nemzetközi kulturális projektek szervezését. Buvári Tamás beszámolója.

A programban számos nyitott emberrel, kulturális szakemberrel találkoztam, több európai szervezettel és képviselőikkel alakítottunk ki kapcsolatot. Végül a 2022-ben Európa Kulturális Fővárosa címet viselő litván Kaunas városban, a Kaunas Nemzeti Dráma Színházban tettem szakmai látogatást. A színházzal két projekt fejlesztését indítottuk be, mindkét projektet benyújtottuk a Kaunas 2022 EKF nyílt pályázatára. A Voda Víz Vandou projekt három EFK város – Rijeka, Kaunas, Veszprém – koprodukciójában valósulna meg három éven keresztül. A program a víz mint életelem tiszteletére, fontosságára, tágabban értelmezve a környezetvédelemre hívja fel a figyelmet, egy összművészeti előadás létrehozásával. Az előadásba a professzionális művészek mellett helyi – leginkább hátrányos helyzetű – közösségeket kívánunk bevonni, az előadást pedig mindhárom helyszínen próbálnánk és mutatnánk be.

A másik projekt egy angol nyelvű színházi előadás, amely Tarkovszkij Stalker c. filmjének színházi adaptációja. A projektet veszprémi és kaunasi színészekkel, több szereposztásban, mindkét városban tervezzük megvalósítani, ezzel is népszerűsítve az angol nyelv használatát – hangsúlyozottan az egyetemi és középiskolai ifjúság köreiben. Örömmel és hálával mondhatom: a személyes találkozókban bővelkedő programnak számos pozitív szellemi és lelki hatása volt. Az EKF nemzetközi Tandem programjában való részvétel megerősítette stúdiónkat abban a hitben, hogy valóban európai minőségben dolgozik, és hogy a továbbiakban is büszkén vállalja és valósítsa meg céljait, színes és eredeti kulturális értéket teremtve ezzel a régió közösségének.

GALÉRIA

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!

Még 49 nap 15 óra 54 perc 08 másodperc
van hátra a megnyitóig!