„Szomszédolás” projekt eseménysorozat

2021. október 25-én nagy örömünkre részt vehettünk az EKF támogatásával megvalósított, a 2019-ben Veszprém városa által kiírt Innovato-R programban EKF-különdíjat nyert „Szomszédolás” közösségi kezdeményezés második eseményén. A remek hangulatú találkozónak az Eötvös Károly Megyei Könyvtár adott otthont.

A példaértékű kezdeményezés kiválóan illeszkedik az EKF által erősíteni és közvetíteni kívánt alapértékekhez. A lokális értékek és a globális értékek szerencsés találkozásának eredményeként megvalósult közösségi kezdeményezés ötletgazdáival korábban már olvashattatok interjút oldalunkon:

Az első szeptemberi alkalom örömteli fogadtatása és sikere jó alapot adott a folytatáshoz: 2021. október 25-én az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban „szomszédolhattunk”. A látogatás alkalmával a megjelent intézmények munkatársai kötetlen beszélgetés keretében osztották meg egymással tapasztalataikat, a munkájukkal kapcsolatos örömteli pillanatokat és a megoldásra váró feladatokat.

A beszélgetést követően a házigazdák nagy szeretettel mutatták be a résztvevőknek a csodálatos könyvtár épületét, beavattak minket érdekes kulisszatitkokba is, például láthattuk, mi történik egy könyvvel, mire eljut az olvasók kezébe.

A kutya se olvas?

Pesszimista jövőképek szerint hamarosan már a „kutya se olvas” majd könyveket. Nos, ezt cáfolhatjuk, hiszen a könyvtárnak több mint 10 ezer olvasójegyes tagja van. Ráadásul, a Megyei Könyvtár nagyon odafigyel a közönség igényeire. Így jöhetett létre a Könyvtár aulájában a „Kutyával az élet” rajzpályázatra érkezett alkotások kiállítása, ugyanis az ORSZÁG ELSŐ KUTYABARÁT KÖNYVTÁRA A VESZPRÉMI KÖNYVTÁR LETT! A könyvtár újító szemléletmódját, a munkatársak elkötelezett, a könyvtárlátogatók iránti gondos odafigyelését jól példázó úttörő kezdeményezés az olvasók egy részének nagy könnyebbséget jelent, hogy akár kutyasétáltatás közben visszahozhatják a kölcsönzött könyveket és választhatnak maguknak újabb köteteket.

A könyvtár másik kiváló kezdeményezése a vászontáska kölcsönszolgáltatás is, amely rendkívül barátságos és nem utolsósorban környezettudatos megoldást kínál a könyvtár látogatóinak.

Mindenkit bátorítunk rá, próbálja ki a könyvtárat, mert jóval többet kaphat itt, mint néhány elolvasható könyv. Egyszerűen jó itt lenni, jó találkozni a könyvek szerelmeseivel!

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!