TÉR-foglaló a Veszprémi Középiskolai Kollégiumban

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program kiemelt küldetése, hogy Veszprémben érezze jól magát minden korosztály! Nagy örömünkre 2022. november 10-én került sor a Veszprémi Középiskolai Kollégiumban a felújított multifunkcionális közösségi teret.

Az „És Te mit viszel magaddal?” projekt kiemelt rendezvénye, a TÉR-foglaló a több száz órás önkéntes közösségi munka megünneplése és a fiatalok legújabb élményterének átadása is volt egyben. Az együtt végzett munkába bekapcsolódtak a kollégium dolgozói, a nevelőtestület tagjai és a diákok is. A színes, kreatív téralakítás Joó Annamária tervei alapján született meg.

Óvádi Péter Országgyűlési képviselő köszöntő beszéde nyitotta meg az estét. Ezt követően Fehér Csaba intézményvezető bemutatta a projekt alakulását a kezdetektől. A közönség fotókon láthatta a közösségi teret régi állapotában és a munkafolyamat fázisaiban, ami elvezetett a mai fiatalos arculathoz. A megújult térben a fiatalok olvashatnak, zenét hallgathatnak, ismerkedhetnek, baráti beszélgetéseket folytathatnak, miközben kényelmes kanapékon pihennek. 

Az esemény jelentőségéhez méltó módon sokan elfogadták a meghívást az ünnepélyes átadóra a város oktatási intézményeiből. A résztvevők között volt Szauer István, a Veszprémi tankerület vezetője is.

Bonyhádi Szilvia, a VEB2023 EKF képviseletében méltatta a közösségi tér létrejöttét és felhívta a figyelmet arra, hogy városunkban milyen fontos szerepet töltenek be az ehhez hasonló terek. Kiemelte, hogy a cél megvalósulásában fontos tényező: a tér folyamatosan nyitott ajtókkal várja az érdeklődő diákokat.

Csík Richárd a város nevében hivatalosan megnyitotta a Cool-Tour termet. Végül Némethné Takács Cecília mindenkinek köszönetet mondott, akik részt vállaltak a felújítási munkálatokban és a program létrejöttében.

A megnyitó ünnepségen a kollégium tanulói változatos programokkal szórakoztatták az egybegyűlt közönséget. A nyitó táncot a 9. osztályos SÉF-es lányok mutatták be Rubber Puppet „Kossuth utcán” című zeneszámára. Botos Luca pedig Szabó Balázs „Bájoló” című dalát adta elő saját gitárkísérettel. A SÉF iskolában tanuló lányok a népszerű „Cup song”-ot énekelték miközben pohárral dobolták a ritmust. Végül Bodolai Dalma ukulele játékával bűvölte el a közönséget.

Az ünnepélyes megnyitót egy fergeteges parti követte, ahol a zenét D.J. Casso szolgáltatta. 

A TÉR-foglaló esemény remek hangulata előrevetítette a 2023-as programév eseményei által átélhető élményeket.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!