Utcaünneppel köszöntöttük Veszprém EKF-győzelmét

Utcaünneppel köszöntötte az Európa Kulturális Fővárosa győzelmet Veszprém szombat este.  Az Utcaünnepet a város, illetve a pályázatot menedzselő Veszprém–Balaton 2023 Zrt. annak örömére rendezte meg, hogy Veszprém lehet Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban.

Utcaünneppel köszöntötte az Európa Kulturális Fővárosa győzelmet Veszprém szombat este. A program rengeteg embert megmozgatott, akik így valódi közösségi ünnepléssel üdvözölték az EKF-címet. Az Utcaünnepet a város, illetve a pályázatot menedzselő Veszprém–Balaton 2023 Zrt. annak örömére rendezte meg, hogy Veszprém lehet Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban.

Az egész belvárosra kiterjedő bulit még a csapadékosnak induló időjárás sem tudta elmosni: mire az esőfelhők felszakadoztak, tömeggel teltek meg az utcák. Az Óváros téren fényfestés, finom falatokat kínáló food truck-show és valódi utcabálhangulat fogadta az ünneplőket.

Az Óváros térről nyíló nyitott műteremben például Boda Balázs, P. Kovács Péter, Gombor József, Debreczeny Zoltán, Zámbó Attila műveivel találkozhattak a látogatók, akik ugyanitt egy fotós segítségével azt is megörökíthették, mi mindent várnak 2023-tól. A műterem szomszédságába, a Nappaliba betérők egy csocsóasztalokkal berendezett közösségi térben találták magukat, és a pihenés mellett itt ugyancsak alkalmuk nyílt arra, hogy a 2023-as év gazdagítására szánt ötleteiket megosszák a nyilvánossággal. A zsúfolásig megtelt Utas és holdvilág antikváriumban írók, költők, szlemmerek, saját műveiket bemutató helyi alkotók, közvetlenül az antikvárium mellett, a Jazz Sarokban pedig egész este jazz-zenészek várták a hallgatóságot.

Az Incognito Kávézóban instant utcazene fogadta a közönséget, a Méz Rádió által korábban már nagy sikerrel, ajándékokkal, meglepetésekkel és a 80-as és 90-es évek legjobb zenéivel megrendezett Slágerhullás ismét felrázta a Kossuth utcai karácsonyi vásárt. Az est folyamán továbbá táncházban, kirakatmoziban szórakozhattak az ünneplők, azok számára pedig, akik eddig még nem látták, a 12 fal kiállításban az est folyamán két alkalommal indult tárlatvezetés Molnár Szabolcs és Smiló Dávid kurátor közreműködésével.

(Szöveg: veol – Leitner Vera

Fotó: Hölvényi Kristóf)

GALÉRIA

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!

Még 47 nap 17 óra 34 perc 21 másodperc
van hátra a megnyitóig!