Hogyan fejlesztenék Veszprémet a város gimnazistái?

A Méz Rádió Veszprém-Balaton 2023 című magazinműsorának múlt heti vendégei a veszprémi Lovassy diákjai voltak, akiket a sikeres december 1-jei rekordkísérlet, a „Közös Érintés” után kérdeztek meg: ha ők lennének a polgármesterek, mi lenne az első három intézkedésük?

A Méz Rádió Veszprém-Balaton 2023 című magazinműsorának múlt heti vendégei a veszprémi Lovassy diákjai voltak, akiket a sikeres december 1-jei rekordkísérlet, a „Közös Érintés” után kérdeztek meg: ha ők lennének a polgármesterek, mi lenne az első három intézkedésük?

A Veszprém-Balaton 2023 Zrt., a Méz Rádió, valamint a Lovassy Gimnázium is rekorderek lettek december 1-jén, miután száznyolcvannyolcan tenyereltek szombat délben színes festékbe mártott kezekkel egyidőben a #Veszprém2023 feliratra az ország legjobb gimnáziumában. Az akció ötletgazdája Szekeres Dávid, a MÉZ rádió műsorvezetője volt.

A Veszprém-Balaton 2023 című magazinműsor fő kérdése nem sokkal a rekorddöntés után az volt, hogy polgármesterként milyen intézkedéseket tennének a Lovassys diákok. Válaszuk összecsengett Dávidéval: a 20 emeletes felújítása, a közlekedés fejlesztése, valamint sokkal több program szervezése állnának a lista elején.

A fiatalok szerint a város közlekedését fel lehetne dobni gyakrabban induló és éjszakai helyijáratos buszokkal, valamint az úthibák kijavításával, emellett a sportlétesítmények terén is lehetne fejleszteni: a stadion felújítását, illetve több sportterem, uszoda létrehozását említették válaszukban. A gimnazisták egy része ideálisnak tartja Veszprém éjszakai életét, a többiek szerint azt is élvezhetőbbé lehetne még tenni, és több kisebb étterem is lehetne a városban. Az iskola igazgatója mellett a diákok is úgy gondolják, hogy szükséges lenne a belvárosi épületek – például a 20 emeletes – felújítása.

A Lovassy Gimnázium egyébként most nemcsak a rekorddöntésre lehet büszke: ahogy azt már több hírportálon is olvashattuk az elmúlt időszakban, a veszprémi iskola elnyerte az ország legjobb gimnáziuma címet. Hogy mivel érték el ezt a sikert? „A közös munka: tolerálják egymást a diákok, a pedagógusok, a város támogat bennünket – ezek mind hozzájárulnak ehhez.” – mondta a műsorban Schulcz Zoltán, a gimnázium igazgatója. „Az, hogy az iskola eredményes, az annak is köszönhető, hogy igyekszünk komplex módon nevelni a diákokat. Ehhez hozzátartozik az, hogy a művészeti élet is nagyon élénk az iskolában, a sportélet is. Azt reméljük, hogy ezt kifelé is viszik magukkal a diákok.”– tette hozzá.

A műsor itt visszahallgatható:

GALÉRIA

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!