Veszprém ad otthont az UNESCO MOST Téli Iskola eseménysorozatnak!

Az UNESCO MOST Téli Iskola egy olyan példaértékű, rendezvénysorozat, amelyen Európa és az egész világ vezető tudósai részvételével zajlik. Nagy megtiszteltetés, hogy az idei program a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával Veszprémben valósulhat meg, partnerünk, a Kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete szervezésében. Az egyhetes esemény megnyitójára 2023. február 20-án került sor.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program a lokális és regionális kulturális programokon túlmutató, ugyanakkor az eljövendő nemzedékek életminőségét alapvetően befolyásoló tudományos konferencia megszervezését is támogatásra méltóan fontosnak tekintette. Így 2023. február 20-24. között Veszprém ad otthont az ötödik UNESCO MOST Téli Iskola programsorozatnak, amely betekintést nyújt a kultúra összetett, sokszínű, vitatott és változó fogalmainak átalakulásába. Az idei program a jövő megalkotására és annak újragondolására összpontosít, miközben választ keres korunk aktuális problémáinak megoldására. A tudományos konferencia kísérletet tesz arra, hogy szembenézzen a háborúval, a környezeti válsággal, a migrációs kérdésekkel és a digitális technológiák gyors fejlődésének következményeivel.Az eseménysorozat sajtónyilvános megnyitójára a Hangvillában került sor 2023. február 20-án.

A szerteágazó témákat magába foglaló tudományos konferenciára több mint negyven országból közel nyolcvanan vesznek részt személyesen, vagy online formában. A meghívott szakemberek a következő témákat érintik: a közösségi média és az algoritmikus világrend, a mesterséges intelligencia jövője, a digitális jólét meghatározása.A kerekasztal-beszélgetésen résztvevő fiatalok izgalmas társadalmi kérdéseket vitathatnak meg, mint például a a múlt hatását a jelenre, a traumák hatását napjaink válsághelyzeteire.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!