Veszprém és Sepsiszentgyörgy kulturális együttműködési megállapodást kötött

A megállapodás apropója a két település testvérvárosi kapcsolatának harminc éves jubileuma, amely az európai kultúrák sokszínűségének megóvása és előmozdítása, valamint a magyarság közös kulturális identitásának megerősítése.

„Büszkék vagyunk rá, hogy testvérvárosi kapcsolatunk Sepsiszentgyörggyel nem csupán szimbolikus együttműködés. Az immáron 30 éven átívelő kötelék a Tamási Áron Színház és a Veszprémi Petőfi Színház együttműködésén alapul. Ez az együttműködés segítette elő, hogy kulturális intézményeink, turisztikai, ifjúsági szervezeteink és sport egyesületeink valós és közös értékeken alapuló kapcsolatot ápoljanak egymással.”

Porga Gyula, polgármester
Sajtótájékoztató

A csütörtökön, hibrid módon, online kapcsolat segítségével aláírt megállapodás a 2023-as évre vonatkozik és kiterjed minden az Európa Kulturális Fővárosa program által érintett hatásterületre. Az egyezmény értelmében a városok intézményei közös, határokon átívelő programokat és művészeti aktivitásokat szervezhetnek, melyek tovább gazdagíthatják a 2023-as év kulturális programjait és nemzetközi dimenzióit. 

“Alapítása óta az Európa Kulturális Fővárosa program lényegi eleme, hogy a kultúra hídként kösse össze Európa városait, illetve közösségeit. Különös öröm, amikor ez két testvérváros már meglévő együttműködésének szorosabbá válását szolgálja. Az a célunk, hogy 2023-ban Veszprémmel együtt egy kicsit Sepsiszentgyörgy is Európa Kulturális Fővárosa lehessen.“

dr. Navracsics Tibor, kormánybiztos

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!

Még 47 nap 18 óra 34 perc 28 másodperc
van hátra a megnyitóig!