Veszprém titkai – Helytörténeti séta a 10 hónap – 10 kihívás program keretében

Veszprém kulturális intézményei közösen készülnek 2023-ra. Ebben az évben havonta más-más témák kerülnek fókuszba, melyeken az intézmények közösen dolgoznak azért, hogy együttesen, egységben készüljenek fel Európa Kulturális Fővárosa évére, s ezek az eredmények majd 2023. után is erősítsék a várost.

A program egyik fontos eleme, hogy a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében a veszprémi kulturális intézmények részére kapacitásfejlesztési és szemléletformáló eseményeket szervezünk. Az első alkalommal megszervezett helytörténeti sétákon az előzetes várakozásainkat is meghaladó számban csatlakoztak az intézmények munkatársai, nagy örömünkre összesen 78 fő vett részt a programokon.

Európa kulturális fővárosaként kiemelten fontos, hogy a kulturális intézmények munkatársai minden ízében ismerjék szeretett városuk minden rejtett értékét, történelmi titkait. Ezért az intézményi kapacitásfejlesztési program keretében négy alkalommal helytörténeti sétát szerveztünk a Tourinform aktív közreműködésével.

A négy időpontban két különböző útvonalat barangolhattak be a veszprémi kulturális intézmények munkatársai. Február 21-én és február 24-én a Belváros – Vár útvonalat, február 23-án és 28-án pedig a Séd völgyben húzódó Kolostorok és Kertek sétaútvonal történelmi és kulturális vonatkozásait, titkait ismerhették meg részletesebben a résztvevők.

A közös program során a szakemberek naprakész tudást szerezhettek többek között a város nevezetességeiről, a turisztikai attrakciók jelenlegi állapotáról és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projektekről, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy az intézményekben dolgozó kollégák megfelelő módon tudják majd tájékoztatni a hozzánk érkező látogatókat.

A hangulatos és tartalmas séták vezetője Fülöp Júlia idegenvezető volt, a csoportot a VEB2023 képviseletében Vörösné Márkus Hajnalka kísérte, aki lenyűgöző helytörténeti érdekességekkel és az VEB2023 projektek bemutatásával gazdagította a programokat.

A Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. képviseletében Bérczi Beáta ügyvezető, illetve Farkas Réka, a Tourinform iroda vezetője a Tourinform iroda működésébe és szerepébe avatták be a résztvevőket, valamint felhívták a figyelmet a jelenleg is zajló szemléletformáló programokon való részvétel fontosságára.

 

A 10 hónap – 10 kihívás program keretében hamarosan további mérföldkövek megvalósulásáról adhatunk hírt, szakmai partnereinkkel együttműködve, ezért is érdemes figyelemmel kísérni weboldalunkat!

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!