VESZPRÉMBEN ÉS BALATONON A FESZTIVÁLOKÉ A NYÁR

Filmmel kezdődött, zenével és irodalommal folytatódik, kortárs tánccal zár a nyár Veszprémben és a Bakony-Balaton régióban. Büszkék vagyunk rá, hogy idén nyáron olyan eseményszervezőket köszönthetünk pályázati programunk nyerteseink között, akik magukénak érzik az Európa Kulturális Fővárosa program értékeit, így azonos célért dolgozhatunk velük.

Művészetek Völgye / 2021. 07. 23. – 08. 01.

Idén 30. alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb összművészeti fesztiválját 2021. július 23. és augusztus 3. között. A könnyűzenei koncertek mellett még nagyobb hangsúlyt kapnak az irodalmi, színházi, népzenei, komolyzenei és képzőművészeti programok, valamint az előző évek sikerén felbuzdulva még több biciklis és gyalogos túra indul.

KLASSZ a pARTon Fesztivál / 2021. 07. 11. – 08. 13.

A klasszikus zene a vízpartra költözik. A balatoni strandok, ligetek és lugasok újra komolyzenei dallamokkal telnek meg, hiszen Idén hetedik alkalommal ismét maga köré gyűjti kiváló művésztársait Érdi Tamás zongoraművész a Klassz a pARTon Fesztivál keretében. Az állandó helyszínek, azaz Balatonalmádi, Balatonkenese, Tihany, Balatonfüred és Keszthely mellett kisebb településekre, úgymint Dörgicsére, Vászolyba és Gyenesdiásra is elvigyék a klasszikus zene szeretetét.

Kabóciádé Családi Fesztivál / 2021. 07. 30. - 08. 1.

A bábszínházi előadások mellet izgalmas játékokkal várják az érdeklődőket a szervezők. Ez a program igazi szabadtéri játéknak ígérkezik, ügyességi és agytornász feladatokkal, komédiással, és természetesen sok-sok nevetéssel! 

AUER Fesztivál / 2021. 08. 3-8.

A világhírű, veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és zenepedagógus tiszteletére rendezik meg évről-évre az Auer Fesztivált. 2021-ben augusztus 3. és augusztus 8. között kerülnek megrendezésre a koncertek.

Kőfeszt / 2021. 08. 4-7.

Idén is vár a nyugalom fesztiválja a Káli-medencében - augusztus 4-7. között 9 településen minden adott lesz a kulturált szórakozáshoz. A KŐFESZT rendezvénysorozata a Káli-medence több településére kiterjed irodalmi műsorral, koncertekkel, kiállításokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel. A falvakon átívelő programok tematikában és időrendben is egymásra épülnek a fesztiválon. Az összművészeti eseményen a folklór a főszereplő, de az érdeklődők bőven találnak, könnyűzenei, színházi és irodalmi programokat is.

VeszprémFest / 2021. 08. 17-21.

Az idei VeszprémFesten augusztus 17-21. között egy igazi világsztár, Tom Jones mellett fellépnek az ország kedvencei is. A História Kertben láthatjuk többek között Karácsony János Jamest és Solti Jánost a Zenevonat produkcióval, a Jazz+Az-t, Snétberger Ferencet, Roby Lakatossal és a Cotton Club Singers-t is, a Jezsuita Templomkertben.

Rozé, Rizling és Jazz Napok / 2021. 08. 13-22.

A Rozé, Rizling és Jazz Napok helyszíne a Veszprém szíve, a nyolcas alakú Óváros tér. A műemlék épületek által körülölelt, korábban piactérként használt terület kiváló helyszíne a 10 napos mini-fesztiválnak; a balatoni borrégió borászatait bemutató borfalunak és a magyar fellépőknek helyet adó színpadnak.

Veszprémi Utcazene Fesztivál / 2021. 08. 25-28.

Vitathatatlan, hogy a Veszprémi Utcazene Fesztivál minden évben a nyár ünnepe. A szervezők előrejelzése szerint augusztus elején tudjuk majd meg, hogy a világ, vagy az ország mely területéről jönnek majd utcazenészek, de azt már most is látszik, hogy idén is lesz tehetségkutató, ahol 20 friss és ropogós hazai zenekar verseny majd a zsűri és a közönség kegyeiért és a 2 000 000 Ft-os fődíjért! 

TÁNC XXIII. Nemzetközi Kortárs Fesztivál / 2021. 09. 01-05.

23 éve látogatható az ország első kortárs táncseregszemléje, amelyet Veszprémben rendeznek meg. A rangos esemény a kezdetek óta összművészeti találkozóként létezik, ahol a tánc szólítására megjelennek más kortárs művészeti ágak (zene-, fotó-, film- és fényművészet), és kiemelt szerephez jutnak a nemzetközi táncélet meghatározó együttesei. A fesztivál idén szeptember 1. és 5. között izgalmas kísérőrendezvénnyel valósul meg. A veszprémi kézilabda arénában sportnap keretében vonulnak fel a tánc, a cirkuszművészet és az akrobatikus sportszínház táncegyüttesei.

XXIX. SALVATORE QUASIMODO Költőverseny / 2021. szeptember

Balatonfüred Önkormányzata a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programmal együttműködésben 2021-ben is megszervezi a Salvatore Quasimodo nevével fémjelzett költőfesztivált.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!