Veszprémi Üzleti Fórum

Veszprém feltett szándéka, hogy a legvonzóbb településsé váljon a hazai és külföldi vállalkozások számára. Ezen cél elősegítése céljából 2017. november 21-én üzleti fórumot tartottak az Arénában. 

Üzleti Fórum

Veszprém feltett szándéka, hogy a legvonzóbb településsé váljon a hazai és külföldi vállalkozások számára. Ezen cél elősegítése céljából 2017. november 21-én a Veszprémi Önkormányzat szervezésében üzleti fórumot tartottak az Arénában.

Porga Gyula Veszprém polgármestere szerint a város vonzó befektetési célpontnak számít az országban, mivel kivételes adottságokkal rendelkezik a hasonló méretű hazai településekhez képest. Fejlettségi szintjét tekintve az ország első harmadához tartozik, adó-erőképességét figyelembe véve a 65 ezer fő alatti városok között a legerősebb.

A Veszprémi Üzleti Fórum céljai között szerepelt, hogy elindítson egy szakmai párbeszédet a helyi gazdaság fejlesztésében érdekelt kormányzati és önkormányzati szervezetek, és a legnagyobb helyi vállalatok képviselői között.  Az eseményre meghívott szakemberek az alábbi témakörökben tartották előadásokat:

Veszprém versenyképessége Közép-Kelet Európában

Veszprém és a régió gazdasága

Az üzleti szolgáltató szektor Magyarországon

Állam és önkormányzati szervezetek a vállalkozásokért

A konferencia második felében az elképzelések és a jelenlegi helyzet felvázolása mellett szóba kerültek a konkrét intézkedések is, melyekkel már most vonzóbbá válhat Veszprém a vállalkozások számára.

A Veszprémi Önkormányzat jelentős forrásokat fordít az infrastruktúra fejlesztésére és a képzett munkaerő biztosítására is. A vállalkozások támogatása, a befektetések ösztönzése és a képzett munkaerő megtartása mind Veszprém, mind a régió jövője szempontjából kiemelkedő fontosságú, éppen ezért ezen a fejlesztések az EKF 2023 Veszprém pályázatban is megjelennek.

Az eseményről részletes beszámoló itt olvasható.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!