2023 podcast

Az adássorozat célja, hogy végig kísérje az utat, amellyel Veszprém és a Bakony-Balaton régió az európai figyelem középpontjába emelkedik és bemutassa a programokon és projekteken dolgozó alkotóközösségeket. A podcast ebben az esetben nem csak egy online adássorozat, hanem egy mentor program is, aminek keretein belül helyi fiatalok ismerkedhetnek meg az adáskészítés fázisaival.

Az Európa Kulturális Fővárosa program elérkezett abba a fázisába, hogy a bemutatkozhassanak azok a projektek, amik eljutottak a megvalósítási szakaszba. Érdemes tehát megnyomni a „követés” gombot a Spotify-on, hiszen az adásokból kiderül majd, hogy mi történik Veszprémben az UNESCO ’Zene városa’ cím elnyerése után, hogyan formálhatják a város húszezeres lakótelepének lakosai a környezetük fejlesztését, de megtudhatjuk azt is, hogyan szerveződnek „Kulthálóvá” a Bakony-Balaton régió összművészeti bázisai. 


Hol hallgathatom?

A VEB2023 podcastek a Spotify, Google PodBean és hamarosan az Apple felületén heti rendszerességgel jelennek majd meg, hosszabb tudósítások és interjúk, valamint néhány perces magyarázó anyagok, rövid hangulatbeszélgetések formájában. 

Tanulni szeretnél?

A mentorprogramként is funkcionáló podcast sorozat helyi, fiatal tanulni vágyó önkénteseket is bevon a munkába, elsősorban a 17-22 éves korosztályból. A VEB2023 és a „modern rádiózás” iránt érdeklődőket – szakemberek előadásain, beszédtanár óráin és rengeteg gyakorlati feladaton keresztül – vezetik be a médiamunka alapjaiba. A mentorprogram célja, hogy 2023-ra, helyi fiatalok láthassák el az Európa Kulturális Fővárosa program médiafeladatainak egy részét. A jelentkezési felhívás augusztus első napjaiban jelenik a podcast és a VEB2023 közösségi média felületein. 

Ki csinálja?

Az adássorozat felelőse Gellért Gábor, aki eddigi, több mint 20 éves rádiós munkássága során hozzájárult többek között az Est FM, a Radiocafé és Neo FM sikereihez is.

Vissza a főoldalra

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!