Csigó Malom | Gyulakeszi

Az összművészeti tematika keretében a komolyzene, a képzőművészet és a gyűjtés világának kulisszái mögé nyújtunk betekintést. Kiemelt szándékunk a térségben alkotó művészeket közelebbről is megismertetni a közönséggel.

A komolyzenei tematika keretében ismeretterjesztő céllal hangszerkiállítást, hangszerbemutatókat, workshopokat, zenei kvízjátékokat, előadásokat, illusztrációs jelleggel koncerteket szervezünk. Az edukáció keretében Csermák Éva, Berlinben élő és oktató hegedűművész Hegymagason tart Nemzetközi Zenei Kurzust ifjú növendékei számára, akik ez idő alatt a Csigó Malom közönsége előtt is bemutatkoznak.

Balaton-felvidék inspiráló helyszín számos képzőművész számára is. A neves művész házaspár –Gábor Áron festőművész ér G. Heller Zsuzsa szobrász-, keramikus művész –évtizedek óta alkot Badacsonytomajon. A NYITOTT MŰTERMEK tematika keretében ismerkedhetnek meg velük közelebbről az érdeklődők, akik további alkotókat is meglátogatnak a fesztivál ideje alatt a tapolcai medencében.

Vörösváry Ákos műgyűjtő több mint két évtizede tölt be meghatározó közösségformáló szerepet a térség kulturális életében. A tapolca-diszeli Első Magyar Látványtár művészeti vezetőjeként egyéni, sajátos hangvételű, évente megrendezett tematikus kiállításaival rendhagyó szellemi és esztétikai élményt nyújt a látogatók számára.

A fesztivál központi helyszíne:

8286 Gyulakeszi Kossuth Lajos utca 109.

Csigó Malom műemléképület

Időszak: 2022.05.28.-2022.10.30.

További helyszínek: Tapolca, Hegymagas, Badacsonytomaj

Vissza a főoldalra

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!