Élő Régió

Bakony-Balaton régió: váratlan jó dolgok szokatlan sűrűsége. Az állandó mozgásban lévő táj, ahol lépten-nyomon történetek, sorsok, rejtett értékek és kulturális kincsek várják a látogatókat. Programunkhoz csatlakozva nem csak a jól ismert helyszínek, hanem az eddig csendesebb falvak is megszólalnak - új, izgalmas távlatba állítva megőrző hagyományaikat és jövőformáló törekvéseiket.

A Balaton-part a turisztikai főszezonon kívül, mint a kortárs művészetek találkozóhelye és rejtett hátországa – fordul felénk; a bakonyi települések   a helyi közösségek kreatív energiáit felszabadítva kerülnek közelebb hozzánk. A mindezekből épülő, új szemléletet hordozó régiós hálózatok, együttműködések, melyek hiteles és felismert érdek-és értékközösségeken alapulnak, 2023-ra reményeink szerint még inkább az itt élők sajátjává válnak A kiteljesedett hálózat 2023 utánra is távlatokat nyitva képes lehet az egész régió újrapozicionálására, méghozzá egy minőségi és eleven kulturális élet sajátszerűségét és egyediségét felmutatva.

Az empátia gyakorlásaként működő irodalom, a felszabadító komoly- és könnyűzene, a tradíciótisztelő vagy éppen radikális képzőművészet, a kortárs dizájn, a kalandvágyó gasztronómia, a jelent formáló kulturális emlékezet, az intelligens tájhasználat - és még sorolhatnánk a hívószavakat, témákat és formátumokat, amelyek segítségével a régióból egy sajátos, csak ránk jellemző bakonyi-balatoni identitás eddig ismeretlen dimenziói is megnyílnak 2023 ban.

Vissza a főoldalra

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!