Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivál

2023. február 23-26. között második alkalommal rendezzük meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa-program kiemelt irodalmi rendezvényét, a Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivált. Idén már a tavalyihoz képest egy nappal tovább, azaz 4 napon keresztül, 13 helyszínen és több mint 100 programmal várják az irodalom szerelmeseit Veszprémben.

A fesztivál eredeti koncepciója 2023-ban sem változik: a Holtszezon egy olyan összművészeti fesztivál, amely elsősorban az irodalomra, azon belül is azokra a határműfajokra helyezi a hangsúlyt, amelyeket sokan kedvelnek, de ritkán találkozhatunk velük kulturális eseményeken.

A Holtszezon idén nemcsak hosszabb lett, de nemzetközi vizekre is evez, hiszen idén több neves nemzetközi alkotó is csatlakozik az eseményhez, akik között helyet kaptak olyan művészek, mint Leopold Maurer bécsi képregényrajzoló vagy Kira Poutanen finn ifjúsági regény szerző.

A különböző előadások mellett a fesztivál nagy hangsúlyt fektet a közönség bevonására is, éppen ezért számos workshop – képregénykészítés, krimiírás, dalszöveg, bábszínház, kreatív írás, konceptuális grafikai, graffiti műhely – várja majd a látogatókat, illetve az idei fesztiválon lényegesen nagyobb hangsúlyt tudtunk fektetni az egyenlő esélyű hozzáférésre.

A fesztivál programjai ingyenesek, de a látogatásuk több esetben is regisztrációhoz kötött.

Holtszezon események

További események

Helyszínek

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!