Veszprém-Balaton 2023
  • Kategória: Korinek Janka - Piros cakkok Fotós: Nagy Attila Károly – 2021. Zamárdi

Korinek Janka - Piros cakkok

Szép augusztusi séta.

Susognak a napsugarak,

Formájukat öntik az utcán

A tuják csúcsa közt.

Lehajló sugarakban

Két nyírfa lobban.

A 13 alatt kedves udvar,

Benne egy bácsi

Biccent és sört ciccent.

Kerítésén megannyi

Piros lakk.

Biccentek én is-

Mire ez a sok piros cakk?

Azt mondja-

Kérem, ez mind

Vöröskócsag.

 

 

2021. Zamárdi

Fotó: Nagy Attila Károly


Korinek Janka - költő

Korinek Janka vagyok, 24 éves, jelenleg az ELTE Gazdálkodástudományi Karának mesterszakos hallgatója. Korábban elvégeztem az ötéves pszichológia-képzést is, így valamiféle polihisztornak mondhatom magam.

Költészettel, írással már kiskorom óta foglalkozom: eleinte rövid történeteket alkottam, saját hetilapot szerkesztettem, majd az idő előrehaladtával előtérbe került a versírás. 2008-ban győztese lettem egy országos versíró-versenynek, mely ugródeszkaként szolgált az irodalmi előmenetelemben, és 2009-ben első publikálója lehettem a veszprémi Vár Ucca Műhely folyóiratnak. A következő években különböző veszprémi irodalmi projektekben vettem részt, egészen mostanáig pedig további két alkalommal jelentek meg műveim. 

Általában rímtelen, rövid versekben utazom – sem slam, sem haiku – melyekre a bonsai hasonlata illhet leginkább: magának az olvasónak kell nevelgetnie, a saját gondolatai szerint alakítania egy-egy művet. Mostanában ízlelgetem a hosszabb verseket, novellákat; izgalmas tapasztalni, ahogyan évről évre változik a szemléletmódom, stílusom. Vágyott célom saját kötetek megjelentetése is.

Nagy Attila Károly - fotográfus

1975-ben született Debrecenben, a Balatonra – egész pontosan Badacsony déli partról kitáruló látványára – először gyerekként csodálkozott rá egy családi nyaralás alkalmával. A rácsodálkozás azóta is tart, nem is telhet el úgy év, hogy legalább egy hetet ne töltsön – immár a gyerekeivel – a tó valamelyik partján. A folyamatosan más arcát mutató víz ma is vonzza, felnőttként azonban már jó ideje jobban foglalkoztatja a tó körüli települések épített öröksége, a lassan eltűnő 50-100 éves nyaralókultúra. Így alakult, hogy a balatoni vakációk jó részét már nem a fövenyen fekve, hanem a part közeli kis utcákat járva töltöti, fényképezőgéppel a nyakában, gyűjtögetve a legszebb, legérdekesebb balatoni részleteket. >>> Instagram

Vissza a főoldalra

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!

Még 49 nap 16 óra 56 perc 23 másodperc
van hátra a megnyitóig!