Veszprém-Balaton 2023
  • Kategória: #CityOfMusic MusiColours Európai Ifjúsági Zenei Fesztivál Európai ifjúsági zenei fesztivál Veszprémben Regisztráció

Kodály és Bartók országában, Auer városában, 2023 Európa Kulturális Fővárosában, az UNESCO Zene városában ifjúsági kórusok, zenei együttesek felejthetetlen randevúja a legendás magyar tenger és a vadregényes Bakony hegység találkozásában

A név – MusiColours – nem csupán a különböző zenei stílusokra utal, hanem a különböző országokból érkező, sokféle emberre is. ​

Hiszünk abban, hogy a zene lényege abban rejlik – akármilyen sokszínű is –, hogy összehoz bennünket és minden ember számára érthető. ​

Első és legfontosabb feladatunk, hogy a zenét mindenki számára elérhetővé tegyük.​

Tapasztaljuk, hogy művészeti csoportban játszani, megtanítja az embert a másikra figyelni, ami manapság eltűnni látszik társadalmunkból. Ezek miatt különösen fontos az aktív, zenélő ifjúsági együttesek, kórusok számára találkozási és fellépési lehetőséget teremteni, ezzel biztatva őket a folytatásra. 

Mi lehet jobb alkalom erre egy európai ifjúsági zenei fesztiválnál Európa Kulturális Fővárosában?

Veszprém és a Balaton-Bakony régió

Veszprémnek saját személyisége van, ami nagyon hamar szembeötlik minden látogató számára. A város magában hordozza az elegancia jegyeit, úgy megjelenésében, mint pezsgő kulturális programjaiban egyaránt. Emellett nem fél kísérletezni sem.

Újszerű és kreatív megoldásaival hirdeti, egy ezeréves város is lehet a XXI. század élményeinek központja. A Gizella-napok Veszprém történelmiségéből merít, az Utcazene Fesztivál igazi világzenei kuriózum, a VeszprémFest világhírű pop-jazz előadókat hoz Veszprémbe, az Auer Hegedűfesztivál és a Veszprémi Régizenei Napok pedig a komolyzenét helyezik a kínálat középpontjába.

Veszprém egyszerre nyit kaput a Balaton és a Bakony felé. Vadregényes tájakat, erdőket és vízpartot köt össze, egy olyan központi helyszín a régió életében, ahol jó lenni és ahonnan jó elindulni felfedezni a környéket. A vadregényes tájak, erdők, vízpartok pedig rengeteg programlehetőséget és látnivalót biztosítanak minden korosztály számára, hiszen a középkori várromoktól kezdve, a tanúhegyeken át, különböző gasztronómiai események, strandok, kertmozik, romkoncertek, fesztiválok és összművészeti központok várják egész évben az idelátogatókat.

A végeláthatatlan programokat nehéz lenne felsorolni, de a HelloVEB magazinon és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa weboldalán mindent megtalálsz!

Az eseményről

Időpont: 2023. május 27-31.

Helyszín: Veszprém és a Balaton-Bakony régió

Résztvevők: 12-25 év közötti ifjúsági kórusok, zenei együttesek Európa országaiból

Programstruktúra: minden részvevő csoport min. 2 koncertet ad különböző helyszíneken

Programok

Május 27.: Nagyszabású megnyitó esemény

Május 28-30.: Fesztiválprogram párhuzamos helyszíneken

Május 30.: Záró ceremónia

*A pontos programot a regisztrációs időszak végét követően tesszük közzé.

Helyszínek

Tervezett helyszínek

*A pontos helyszínek listáját és a színpadok számát a regisztrációs időszak lezárása után tesszük közzé, mivel azt a fellépő csoportok számához igazítjuk. Annyit viszont már most elárulhatunk, hogy forgalmas, fantasztikus hangulatú helyszíneken állítjuk fel azokat - szabadtéren és beltéren egyaránt!

Ragyogó házigazdák

Minden csoportot egy lelkes házigazda vár majd, aki első pillanattól az utolsóig biztos pont lesz a csapat életében. Segíti, hogy gondtalan és gördülékeny legyen az ittlétük.

Önkéntesek

A regisztrációs díj tartalma:

- szállás 4 éjszakára (május 27-31. közt) 3 féle választható szálláskategóriában 

- napi 3 étkezés május 27. vacsorától május 31. reggeliig 

Szállások, szálláskategóriák

Az adott szálláskategória kapacitásáig minden jelentkező csoport maga válaszhat kategóriát, amit a regisztrációs kérdőíven tud megadni.

KATEGÓRIA*

TÁBOROK, KEMPINGEK MOBILHÁZAI

Balaton melletti vagy Bakony lábánál levő csodálatos táborhelyeken, kempingekben levő faházak, mobilházak fogadják a vendégeket. Elhelyezés 4-6 fős faházakban, szobákban.

ÁR: 160 EUR/fő

Pelso Camping

Füred Camping 

Manuela Hotel 

Balatonakali Ifjúsági Tábor 

Csopaki Üdülőfalu 

Kinizsi Vendégház 

Gyarmati Panzió 

KATEGÓRIA**

HOSTELEK

Veszprémben, a Balaton mellett vagy a Bakony lábánál levő hostelek, panziók szobáiban biztosítunk szállást az ezt a kategóriát választó csoportjainknak. Elhelyezés 3-4 fős szobákban.

ÁR: 260 EUR/fő

Balatonalmádi Ciszterci Rekreációs Központ

Iglauer park

Baláca Panzió

Éllő Panzió

Péter Pál Panzió

Szalay Villa

VEAB

Völgyikút

Aranyhíd

Holiday Hotel

Nereus Park Hotel

KATEGÓRIA***

HOTELEK

Veszprémben, a Balaton mellett levő ***-os hotelek szobáiban biztosítunk szállást az ezt a kategóriát választó csoportjainknak. Elhelyezés 2-4 fős szobákban.

ÁR: 390 EUR/fő

Gizella Hotel***

Oliva Hotel***

Annabella Hotel***

Margaréta Hotel***

Együttműködő partnerek

Vissza a főoldalra

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!