Művészet közelről!

Művészet közelről! Részvételi kultúra és közösség! | Babel Camp művészeti bázis

A Babel Camp Kultháló programjai kiemeleten célozzák a művészek és a lokális közösség közötti kapcsolat kiépítését, erősítését, a lokálpatrióta életérzés megtapasztalását.

A ’70-73 között a Balatonboglári Kápolnában tartott műterem tárlatok kapcsán tartott beszélgetések célja, hogy átjárók és összefüggések nyíljanak a helyi, hagyományok és a nemzeti vagy az európai művészet önmeghatározásának koncentrikus körei között. A Babel Camp művészeti bázison, illetve az egykor műteremként használt kápolnánál szokatlan közelségből, egy intim környezetben, a beszélgetésekben aktív szerepet vállalva partnerként találkozhatunk a művészetekkel, a művészekkel, a Kádár-kori neoavantgarde történetével és kortárs kultúrával.

A Babel Camp 2016-ban nyitott meg Balatonbogláron, azzal a hosszú távú célkitűzéssel, hogy egy egész évben működő, kreatív alkotásra és pihenésre is alkalmas összművészeti bázissá váljon, mind a hazánkban élő alkotóművészek, mind a külföldről érkezők számára. A célnak megfelelően az ehhez szükséges infrastruktúrát (szálláshelyek, alkotóterek, eszközpark) folyamatosan fejlesztjük. Jelenleg egész évben 54 fő nyáron pedig 100 fő befogadására alkalmas szálláshely, több közösségi és alkotótér, 4 színpad (1 szabadtéri és 3 beltéri) étkezést és vendéglátást biztosító helyszínek várják a résztvevőket és a látogatókat.

Célunk a pár napos művészeti workshopok, alkotóműhelyek és -táborok (artist residency-k), mesterkurzusok, szakmai konferenciák önálló szervezése és befogadása. Programjaink révén szeretnénk a nevesebb külföldi művészek mesterkurzusait elérhetővé tenni a hazai alkotók számára, illetve a hazai alkotók ismertségét növelni a külföldi érdeklődők körében. A Babel Campet egyedülálló elhelyezkedése teszi mindenki számára vonzóvá: az inspiratív természeti környezet, a Balaton közvetlen közelsége, a hatalmas díszpark platán- és hársfái által körülölelt szálláshelyek és alkotóterek különleges élményt nyújtanak mind az alkotási, mind a pihenési céllal érkezőknek.

A Babel Campet Kft, kulturális események szervezésével, kulturális programok megvalósításával foglalkozik. Saját szervezésben és befogadó helyszínként is több jelentős zenei tábor és több tucat koncert kerül megrendezésre, valamint egyre jelentősebb szerepet tölt be a város közösségi életében

Vissza a főoldalra

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!