Nagykövetek

Veszprém olyan pályázatot nyújtott be az Európa Kulturális Fővárosa 2023-címért indulva, amely civilek, önkormányzatok, vállalkozók, művészek és tudományos szakemberek együttműködésével készült, és amely elemeinek megvalósítása a következő évtizedben pozitív változásokat hoz Veszprém és a térség településeinek életébe. A legszélesebb körű együttműködést is reprezentálja azoknak a szakmájukban megbecsült, s a nagyközönség által is ismert művészeknek, sportolóknak, szakembereknek a támogatása, akik részben veszprémi gyökereik, vagy helyi kötődéseik miatt saját személyükkel és teljes szívükkel támogatják Veszprém pályázatát. Ők a Veszprém-Balaton EKF 2023 Nagykövetei, akik a város polgármestere, Porga Gyula felkérésére vállalták el a címet.

A pályázat Nagykövetei

Freund Tamás

Széchenyi-díjas magyar neurobiológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, 2014-től élettudományi alelnöke. Az agykéreg működésének nemzetközi hírű tudósa.

Gulyás Péter

Tizenhatszoros Magyar Bajnok kézilabdázó.

Miklósa Erika

Kossuth-, Liszt Ferenc-, és Prima Primissima-díjas koloratúrszoprán énekesnő.

M. Tóth Géza

Oscar-díj jelölt, Balázs Béla díjas filmrendező, producer, a KEDD Kreatív Stúdió alapítója és vezetője, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora. Az International Academy of Television Arts and Science.

Laposa Bence

Borász, a Balatoni Kör elnöke.

Laposa Zsófia

Borász.

Likó Marcell

Fonogram- és Gizella-díjas zenész, a Vad Fruttik zenekar vezetője, rádiós műsorvezető.

Ókovács Szilveszter

Operaénekes, zenekritikus-publicista, rádiós és televíziós műsorvezető, 2010-2011-ben a Duna TV vezérigazgatója, 2011-től a Magyar Állami Operaház kormánybiztosa, majd főigazgatója.

Zoób Kati

Jelmeztervező, divattervező, a Katti Zoób divatmárka megalkotója. Munkásságát számos hazai és nemzetközi díjjal ismerték el.

Szakály György

Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar táncművész, egyetemi tanár, a Magyar Táncművészeti Egyetem rektora.

Vissza a főoldalra

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!