Veszprém-Balaton 2023
  • Színház és Tánc

Alapvető célunk, hogy a Balaton-Bakony régiót bekapcsoljuk az országos előadóművészeti vérkeringésbe, valamint, hogy minden generációhoz közelebb hozzuk a dráma- és táncművészetet, éppen ezért az izgalmas előadások mellett az edukációra és a színpadi művészetek által történő érzékenyítésre is nagy hangsúlyt fektetünk.   

A nemzetközi paletta bővítése, az előadóművészeti műfajok minél szélesebb spektrumának felvonultatása, a színházi tér és a klasszikus színházi és táncművészeti formák újragondolása is az elsődleges céljaink között szerepel. Ezen kívül különösen fontos számunkra a helyi lakosok bevonása, valamint a hosszú távon is fenntartható kezdeményezések elindítása, támogatása.  

Az EKF   saját és koprodukcióban megvalósuló színházi és táncművészeti projektjei: 

SZÍNHÁZI EDUKÁCIÓS PROGRAMOK:  

  • Háromkorcsoportos színitanoda alapítása Veszprémben  
  • Színházi háttérszakmák-képzés indítása a Veszprémi Petőfi Színházban  

HÍD-PROJEKTEK:  

  • BÖRTÖNSZÍNHÁZ – Madách Imre Az ember tragédiája című darabjának színpadra állítása a Veszprémi megyei Büntetésvégrehajtási Intézetben. A darabot két héten keresztül a fogvatartottak adják elő. Az eseményhez egy börtönszínházi workshop is tartozik.  

  • A Veszprémi Petőfi Színház LÉLEKTŐL LÉLEKIG ÉRZÉKENYÍTŐ FESZTIVÁLJÁNAK támogatása – a kiváló és fontos ötlet tartalmi fejlesztése: több nívós produkció meghívása, az adott témákban legjártasabb szakemberek részvétele a fesztiválon, nemzetközi produkciók meghívásával kiegészítve.  

RENDHAGYÓ TEREK, RENDHAGYÓ ELŐADÁSOK PROGRAMSOROZAT – Másfél éven keresztül havonta egy-egy előadás különleges helyszíneken vagy különleges formában. A projekt nagy hangsúlyt fektet a bábszínház műfajának népszerűsítésére, a műfaj sokszínűségének bemutatására.  

A RÁTONYI RÓBERT OPERETTFESZTIVÁL dimenzióváltásának támogatása – Háromnapos, Veszprém városát, valamint Balatonfüred és Balatonalmádi térségét behálózó, nemzetközi előadókat felvonultató esemény.  

 KARAFFA-PROJEKT: Petőfi Sándor drámatöredékét országosan ismert és helyi kötődésű drámaírók egészítik ki egy teljes színdarabbá. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt darabot 2023-ban Veszprémben mutatjuk be.  Az összes alkotásból egy könyv is készül, amely a Kalligram Kiadó gondozásában jelenik meg.  

TÁNC - NEMZETKÖZI KORTÁRS FESZTIVÁL - A fesztivál célja, hogy a magyar táncművészet a vidék kulturális életében kiemelkedő szerephez jusson, élő kapcsolatot létesítsen a társművészetekkel, hozzájáruljon a táncműfaj szakmai fejlődéséhez, képzéséhez, minden korosztályi csoportban új közönségbázist teremtsen, emellett a turisztikai előszezon meghatározó veszprémi, Balaton-felvidéki, országos és nemzetközi programjává váljon.  

Vissza a főoldalra

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!