10 hónap – 10 kihívás | A közös sikerért!

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés

Veszprém kulturális intézményei közösen készülnek 2023-ra. Ebben az évben havonta más-más témák kerülnek fókuszba, melyeken az intézmények közösen dolgoznak azért, hogy együttesen, egységben készüljenek fel Európa Kulturális Fővárosa évére, s ezek az eredmények majd 2023 után is erősítsék a várost.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében megrendezésre kerülő események páratlanul színvonalas kínálattal gazdagítják majd a hazánkban elérhető programválasztékot. A modern szabadidős piacon azonban óriási verseny zajlik. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa sikerének egyik kulcsa, hogy a vendégeket fogadó intézmények egységesen magas színvonalú felkészültséggel álljanak helyt a programév sűrű történései közepette.A lehető legtöbb segítséget kívánjuk biztosítani ehhez városunk kulturális intézményeinek. Mivel a felkészülés akkor lehet sikeres, ha egy alapos helyzetértékelés eredményeként pontos képet látunk a kiinduló helyzetről. Ennek érdekében a VEB2023 EKF program elemeként az InnotimeHungary Kft. átfogó turisztikai felmérést folytatott 2021 őszén Veszprém kiemelt kulturális intézményeinél. Az audit eredményei alapján elkészült a „10 hónap 10 kihívás” címet viselő intézkedési csomag, melyet 2022. februártól 2022. novemberig következetesen valósítanak meg az intézményekkel összefogásban.

A programban résztvevő intézmények: 

  • Agóra Veszprém Kulturális Központ ​ 

  • Kabóca Bábszínház​ 

  • Lackó Dezső Múzeum​ 

  • Művészetek Háza Veszprém​ 

  • Pannon Várszínház Színművészetfejlesztési Nonprofit Kft.​ 

  • Veszprémi Petőfi Színház​ 

  • Veszprémi Érsekség​ 

  • Veszprémi Programiroda Rendezvényszervező és Kulturális Kft.​ 

  • Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. ​ 

  • Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.

A főbb területek címszavakban, amelyekre a program fókuszál: intézményi attrakció- és kapacitásfejlesztés, szemléletformálás, tudásmegosztás, online felületek, jegyértékesítés, látogatómenedzsment, fenntarthatóság és akadálymentesség, nyelvi készségek. 

A program egyik fontos küldetése, hogy a városunkban tevékenykedő intézmények szakemberei naprakész tudást szerezhessenek többek között a város nevezetességeiről, a turisztikai attrakciók jelenlegi állapotáról és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programról, annak érdekében, hogy megfelelő módon tudják majd tájékoztatni az ide érkező látogatókat. 

Ennek érdekében a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében a veszprémi kulturális intézmények részére kapacitásfejlesztési és szemléletformáló eseményeket szervezünk. A januártól áprilisig terjedő időszakban 13 képzési alkalomra került sor, melyen nagy örömünkre 145 intézményi kolléga vett részt. Szándékunk szerint az elsődlegesen 2023-as programév sikerét megalapozó fejlesztési intézkedés csomag eredményei hosszú távon is pozitívan befolyásoljákVeszprém városmarketingjét, turizmus terén felmutatott eddigi sikereit.

A 10 hónap 10 kihívás programban elért eredményekről szakmai egyeztetések keretében folyamatosan tájékoztatjuk a városvezetést, a fejlesztési programban résztvevő intézményeket, és online felületeinken természetesen a VEB2023 EKF program iránt érdeklődőket is:

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!