A biodinamikus borászat útja Magyarországon, összehasonlítva a környező országokkal

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés

Az elmúlt évtizedekben egyre nagyobb figyelmet kap a környezettudatosság. Ez tetten érhető a borászatoknál is.

Egyre több borászat kezd foglalkozni biodinamikus, bio, natúr borokkal. A borászatok keresik a kiutat az egyre dráguló növényvédő szerek kiváltására, ugyanakkor reagálnak a klímaváltozásra is. A tapasztalatok szerint egyre több magyar borászat érdeklődik a biodinamikus szőlőtermesztés iránt, de többnyire nem jut el hozzájuk a legfrissebb információ. A projekt célja, a külföldön szerzett tapasztalatokat a hazai borászatokkal megosztani, ezért nemzetközi műhelymunka (előadások, kerekasztal beszélgetések) keretén belül tudnak a borászok tapasztalatot cserélni, megmutatják az új technológiákat és az egy napos őszi konferencián a szemléletformálásra is sor kerülhet.

Bor Gasztronómia

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!