A veszprémi dombokon túl

VEB2023 szervezés Jutasi lakótelep
VEB2023 szervezés Jutasi lakótelep

A veszprémi dombokon túl kortárs cirkusz, tánc és keleti hangzásvilág vár – Veszprémi, görög és francia művészek rendhagyó összművészeti produkcióban egyesítik kultúráikat.

Július 8-16. között a francia ’Le Plus Petit Cirque Du Monde’ - magyarra fordítva a Világ Legkisebb Cirkusza -  társulat érkezik Veszprémbe, hogy egy összművészeti előadást mutassanak be a júliusi Jutasi mini pikniken. A veszprémi és temesvári művészekkel közös produkció kortárs cirkuszművészeket, táncosokat, bábszínházi művészeket és keleti zenére szakosodott zenészeket hoz össze.

A Le Plus Petit Circque du Monde tagjainak többsége görög származású francia művész, így a „Climbing over” projekt először a szintén 2023-ban EKF-város Elefszínában mutatkozott be, majd idén nyáron egy temesvári együttműködés is megvalósult. 

Célja a produkciónak, hogy különböző művészek találkozzanak egy zenészeket és cirkuszművészeket egyaránt integráló alkotásban. A Le Plus Petit Circque du Monde és Veszprém művészeit és kultúráit egyesítő, „A veszprémi dombokon túl” címet viselő előadás különleges atmoszférájához nem csak a művészek játéka és mozdulatai, hanem olyan hangszerek dallamai is hozzájárulnak, mint az oud, a kanoun, a saz vagy a darbuka, amelyek az említett városok kultúrái mellett Dél-Afrikába, Törökországba, a muszlim és arab világba is elrepítik a közönséget. 

A veszprémi dombokon túl – Climbing over Veszprém című rendhagyó előadást július 15-én, szombaton Veszprémben, a Jutasi úti lakótelepen (Aradi vértanúk utca 2.), a Jutasi Piknik keretében nézheted meg! Esőhelyszín: Agóra Veszprém (Táborállás park 1.)

Az előadás nyilvános főpróbája július 14-én pénteken a FOTON-ban megtekinthető 19:00 órától. 

cirkollektív színház- és táncművészet

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!