Baláca - „Egy csepp Itália” a Balaton mellett, Baláca Élménypark

VEB2023 pályázati együttműködés
VEB2023 pályázati együttműködés

A festői Balaton-felvidék egyik csodája, a majd 2000 éves balácai római villagazdaság újra életre kel. A mozaikok és a 2400 m2-es lakóház mellett a programok során átélheti az ókor mindennapjait, ünnepeit, de részt vehet olyan kiemelkedő kulturális eseményeken is, amelyekhez foghatót utoljára a római elithez tartozó tulajdonosok rendeztek Balácán.

A Magyar Nemzeti Múzeum tagintézményének célja, hogy közös összefogásban a régió kulturális intézményeivel, a Veszprémi Petőfi Színházzal, hagyományőrző társulatokkal és egyéb színes programelemekkel, különleges rendezvénysorozatot valósítson meg. 

Magyar Nemzeti Múzeum Villa Romana Baláca

Kalandjátékkal, szürettel, interaktív színházi programokkal kap új jelentést az ókori luxus és a 21. századi kulturális fesztivál fogalma. A mesélő mozaikok és falfestmények történetei mellett, megismerhetővé válik a legnagyobb ismert pannóniai villaépület, felfrissülést nyújt a mediterrán fűszer-és gyógynövénykert, a család összes tagja kikapcsolódást talál egy egészen egyedülálló atmoszférában. 

Magyar Nemzeti Múzeum Villa Romana Baláca

A kínálatban a már elismert múzeumi alkalmak, a gazdag műfajú repertoárt felvonultató, professzionális színházi produkciók mellett, improvizációs előadások, valamint a hagyományőrzők által életre keltett attrakciók is várhatók.

NYITVATARTÁS: 

április 1. - október 31. 

keddtől vasárnapig:

 - hétfő kivételével, hétköznap 09:00-18:00 - pénztárzárás 17:30-kor

 - hétvégén 10:00 -19:00 - pénztárzárás 18:30-kor

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!