Balaton Szalon 2023

VEB2023 pályázati együttműködés
VEB2023 pályázati együttműködés

A Balatoni Szövetség szervezésében, együttműködésben a Veszprémi Petőfi Színház, valamint művészeti szervezetek szakembereivel újra életre hívtuk 2022-ben a Balaton Szalon kortárs képzőművészeti tárlatot, melynek folytatása 2023-ban egy nemzetközi művészeket és műveket is felvonultató kiállítás

A Balaton Szalon talán az egyetlen, kifejezetten a balatoni régió alkotó közösségét összefogó, tagjainak bemutatkozási lehetőséget biztosító kezdeményezés. A májusban, Balatonalmádiban megnyíló tárlat egyediségét az adja, hogy kortárs képzőművészek alkotásaival párhuzamosan bemutatjuk a Balaton ismert, emblematikus, de már elhunyt művészeinek egy-egy alkotását is. A projekt újszerűsége abban rejlik, hogy egy tárlaton belül lesz látható a különböző művészeti ágak képviselőinek (festőművész, grafikus, szobrász, népművész) egy-egy alkotása, valamint tervezzük bevonni a balatoni irodalom képviselőit is.

A művészek nemcsak kiállítóként kapnak bemutatkozási lehetőséget, de tervünk az, hogy úgy ismertethessük meg őket pl. a településvezetőkkel, döntéshozókkal, hogy a jövőbeni köztéri-közösségi alkotásaik megrendelésekor ismertek legyenek számukra a helyi művészek, vagyis növeljük az itt élő és alkotó művészek láthatóságát, látogathatóságát.

Megvalósító: Balatoni Helyi Önkormányzatok Szövetsége

Időpont: 2023. május - szeptember

Helyszínek: Balatonalmádi

Honlap: http://balatoniszovetseg.hu/index.php/palyazat

 

 

tükörkép

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!